Šport
32 ogledov

Špilakova zmaga skozi oko kamer

Simon Špilak je konec minulega tedna dobil slovito Dirko po Švici in tako zabeležil največji uspeh v karieri. Nekaj vrhuncev dirke si lahko ogledate v spodnjem videu.

Nekdanji član Adrie Mobil in Lampreja Simon Špilak je trenutno kar peti kolesar na svetu, po polovici sezone se na lestvici Mednarodne kolesarske zveze pred njim tako nahajajo le največji asi tega športa. 

Alejandro Valverde je doselj zbral 350 točk, Špančevi najbližji zasledovalci pa so rojak Alberto Contador (307), ki je slavil na Giru, Avstralec Richie Porte (304) in Portugalec Rui Costa (274). Kolesarjem, ki jih zdaj čaka nastop na Touru, že sledi Špilak, ki je zdaj peti, zbral pa je 269 točk. 

Prekmurec je bil v tej sezoni že skupno drugi na Dirki po Romandiji, ki prav tako poteka po švicarskih cestah, in tretji na prestižni dirki Pariz - Nica. Špilak je tako najzaslužnejši tudi za prvo mesto Katjuše (980 točk), pogodba z rusko ekipo mu sicer po tej sezoni poteče, na lestvici pa sta še dva Slovenca - 16 točk je zbral Jan Polanc (89. na lestvici), osem pa Luka Mezgec (111). Med državami je Slovenija na devetem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.