Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Spletna goljufija na novogoriškem

paket pošta odpiranje Shutterstock
Spletna goljufija. Oškodovanec je preko ene od spletnih trgovin kupil rabljen mobilni telefon, za katerega se je potem izkazalo, da je ponaredek.

Novogoriški policisti so obravnavali primer, ko je oškodovanec preko spletne trgovine kupil rabljen mobilni telefon Samsung Galaxy S5. Ob prevzemu je ugotovil, da gre za ponaredek telefona, zaradi česar je bil oškodovan za približno 400 evrov.

"Policisti preiskujejo okoliščine tega kaznivega dejanja, na podlagi zbranih obvestil bodo podali kazensko ovadbo," pove Dejan Božnik z novogoriške policijske  uprave.

Pozor!

Policisti pozivajo vse, ki so tudi sami postali žrtev spletne prevare, pozivajo, da oddajo prijavo glede kaznivega dejanja na najbližji postaji policije, na znani številki 113 ali preko anonimnega telefona na številko 080 1200.

Ravno tako policisti priporočajo, da pri poslovanju ali naročanju preko spleta shranite vsa elektronska sporočila ali druge načine komunikciranja s prodajalcem ali posrednikom, saj bodo vsi nadalnji postopki policije v tem primeru bistveno lažji.

Komentarjev 1
  • Ferluci 17:08 26.november 2014.

    Ja, pa naj že izustijo za katero spletno trgovino gre!