Magazin > Lepota & telo
285 ogledov

Spodnje perilo, ki lahko zamenja tampone

thinx shethinx.com
Tampone, vložke in menstrualne skodelice lahko zamenjate s temi hlačkami.

Vsaka ženska tekom svojega življenja porabi 17 tisoč tamponov oziroma vložkov, kar predstavlja veliko obremenitev za okolje in tudi denarnico.

Rešitev za te težave so spodnjice Thinx, ki predstavljajo alternativo tamponom, vložkom in menstrualnim skodelicam. Omenjeno spodnje perilo je delo Američank Antonie Dunbar, Miki Agrawal in Radhe Agrawal, ki so na idejo o menstrualnih hlačkah prišle na potovanju po Afriki, kjer so opazile, da mnogo žensk med menstruacijo ni zapuščalo svojih domov, ker niso imele denarja za tampone ali vložke.

Iz želje, da bi Afričankam pomagale, so se lotile oblikovanja perila in nastali so štirje modeli - thong, cheeky, hiphugger in luxe, ki se razlikujejo po obliki in vpojnosti. Tangice (thong) so na primer primerne za najšibkejše dni, hiphugger pa za najmočnejše dni menstruacije. Vsi modeli so sestavljeni iz treh plasti -  antibakterijske, plasti, ki vpija tekočino, in iz nepremočljive plasti. Hlačke po uporabi ne vržete v smeti, ampak jih operete. "So povsem higienske,“ zagotavljajo oblikovalke, ki na ženske v državah v razvoju niso pozabile. S prodajo vsakega para spodnjic ženskam v tretjem svetu podarijo sedem hlačk.

Cene modelov se gibajo med 17 in 35 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.