Šport
53 ogledov

Sponzor zahteva Ligo prvakov, če ne ...

Manchester United EPA
Rdeči vragi so pred dnevi podpisali desetletno sodelovanje z Adidasom, na leto pa bodo prejeli nekaj več kot 94 milijonov evrov. A za to vsoto bo treba izpolniti določene pogoje.

Zaradi prodaje osmih milijonov delnic kluba so namreč prišle na plan podrobnosti sodelovanja med Unitedom in Adidasom. Družina Glazer namerava s prodajo delnic zaslužiti več kot 100 milijonov evrov, v lasti pa bi jim vseeno ostalo še 80 odstotkov delnic kluba.  

Manchester United se bo moral ob koncu sezone 2016/17 vrniti v Ligo prvakov, v nasprotnem primeru bo njihov novi opremljevalec sponzorski vložek zmanjšal za 30 odstotkov. Rdeči vragi bi tako dobili le "še" 66 milijonov evrov, če se dve leti zapored ne bi uvrstili med evropsko klubsko elito. Tokratna sezona ne bo upoštevana, saj pogodba z Adidasom začne teči na začetku sezone 2015/16. 

V pogodbi je tudi klavzula, da lahko športni proizvajalec zmanjša svoje izdatke, če United izpade iz Premier League. Vsako leto, ki bi ga rdeči vragi prebili zunaj najmočnejše angleške lige, bi Adidas lahko za 50 odstotkov zmanjšal vplačano vsoto. 

"Naši uspehi v zadnjih 20 letih ne zagotavljajo tudi enako uspešne prihodnosti. Slabše predstave našega prvega moštva bi se lahko odrazile v tem, da bi lahko obdržali ali privabili najboljše trenerje in igralce," so ob prodaji delnic morebitne kupce tako opozorili pri Unitedu.

A če želite kupiti delnice kluba, naj vas ne bo strah, bolj verjetno je izplačilo štirimilijonskega bonusa, ki bi ga klub prejel v primeru osvojitve Premier League, FA pokala ali Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.