Svet
19 ogledov

Spopad za letališče v Lugansku

ruska vojska EPA
V Lugansku so se za nadzor nad letališčem spopadle ukrajinske sile in proruski uporniki.

Spopadi so potekali celo noč, ukrajinska vojska pa se je umaknila z letališča, poroča BBC. Kijev trdi, da so spopadi potekali z rusko tankovsko divizijo, ruska vojska je po njihovih navedbah prisotna tako v mestih  Lugansk kot Doneck, trdnjavah proruskih upornikov na vzhodu Ukrajine.

Ukrajinski obrambni minister Valerij Geletej je v nedeljo zvečer za televizijo Inter dodal, da so ruski vojaki tudi v drugih mestih na vzhodu Ukrajine. Ukrajina je v "vojni z Rusijo", ki odloča, kaj se dogaja v Doneškem bazenu, je dodal. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je pozval, naj bo takojšna prekinitev ognja prioriteta mirovnih pogajalcev.

Konflikt na vzhodu Ukrajine, ki je doslej zahteval že skoraj 2600 življenj, je prešel v novo fazo minuli teden po informacijah o navzočnosti ruskih vojakov v Ukrajini. Po ocenah Nata naj bi jih bilo več kot tisoč.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.