Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

Ne uganete, kaj bomo spet morali gledati

Macaulay Culkin Youtube
Na veseli december se pripravljajo vsi, od trgovcev do televizij. Ponudba na naših televizijskih postajah pa je tipično decembrska - brez vrhuncev.

Če ste se filmske ponudbe na naših televizijah veselili bolj kot daril pod jelko, vas moramo razočarati. Zahtevni ljubitelji filmov bodo na žalost ostali bolj kot ne praznih rok. Eden redkih pozitivnih žarkov se bo prikazal že 18. decembra, ko bodo na Planet Tv predvajali film Prijatelja (Intouchables) iz leta 2011. 

Vrhunec ponudbe bi zagotovo pričakovali v prazničnih dneh, a presežka ne bo. Decembrska filmska ponudba tako med drugim vključuje že večkrat videne filme iz serije Sam doma, pa seveda ne pozabimo na božično verzijo Denisa Pokore. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji Gospodarja prstanov, manjkal pa ne bo niti Božiček v tisoč in eni izvedbi. 

Količinsko bogata bo ponudba za otroke. Na Planet TV bodo tako od 24. do 31. decembra ob 8.20 na sporedu risani filmi, kot so Zvončica in veliko vilinsko reševanje, Psički Božički in Zlati prinašalci zime. V popoldanskem terminu pa bodo vrteli filme z božično-novoletno tematiko, med njimi Božiček išče jelenčka, Čudež dobre čarovnice in Snežna nevesta. 

Na Pop TV bodo v prazničnih dneh risane filme vrteli ob 13. uri. Med naslovi izstopajo Pet legend, Oblačno z mesnimi kroglicami, Kako izuriti svojega zmaja in Rio. 

RTV se še pripravlja

Podatke o tem, kaj lahko pričakujemo v razvedrilnem in kulturno-umetniškem programu RTV Slovenija, še čakamo. Potrdili so, da bodo v okviru informativnega programa 29. decembra predvajali oddajo Obrazi 2014 z Manico J. Ambrožič in Dejanom Ladiko, ki se bosta s sogovorniki pogovarjal o ključnih dogodkih leta. Prvega in drugega januarja bodo pripravili letna pregleda dogajanja v Sloveniji in svetu. 

Konec leta bo na RTV Slovenija glasbeno obarvan. 24. decembra bodo na TVS 1 predvajali božični koncert z Nušo Derenda in Simfoniki RTV Slovenija, dan kasneje pa koncert skupine Prifarski muzikanti. Koncerte bodo predvajali tudi 26. decembra, ko bodo predvajali posnetek festivala slovenske domoljubne pesmi, in 30. decembra, ko bo na sporedu koncert skupine Tabu in simfoničnega orkestra RTV Slovenija. 

Kaj bodo vrteli na praznične dni?

POP TV

24. december: A smo že tam (Are We There Yet?), Smo že končali (Are We Done Yet) in Upanje ostane (Hope Floats).

25. december: Božič Denisa Pokore (Dennis the Menace Christmas), Noel (Noel) in Poročiva se (The Wedding Singer). 

31. december: Potovanje v središče Zemlje (Journey to the Center of the Earth), Zadnje počitnice (Last Holiday), Časovni stroj (The Time Machine), Elizabethtown (Elizabethtown)

1. januar: Silvestrovo v New Yorku (New Year's Eve), Ženska zgodba (Woman on top), Nepozabne počitnice (How Stella Got Her Groove Back)

KANAL A

24. december: Krojač iz Paname (The Tailor of Panama), Otroci Človeštva (Children of Men) in Vitez apokalipse (The Minion).

25. december: Skrivnostna sled (The Prestige), Policaj iz trgovskega centra (Paul Blart: Mall Cop) in Virus (Virus). 

31. december: Ledena doba (Ice Age), Ledena doba 2 (Ice Age: The Meltdown), Ledena doba 3: Zora dinozavrov (Ice Age: A Dawn of the Dinosaurs), Ledena doba 4: Celinski premiki (Ice Age: Continental Drift)

1. januar: Poraženci (The Losers), Predsednica na muhi (XIII / XIII: The Conspiracy), 1. in 2. del

PLANET TV

24. december: Božiček (The Santa Clause), Bognedaj, da bi crknu televizor, Pokvarjeni božiček

25. december: Išče se Božiček (Desperately Seeking Santa)

31. december: Razred talentov, Bognedaj, da bi crknu televizor, Turner in Hooch, Sweeney Todd: Hudičev brivec

Komentarjev 9
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:14 07.december 2014.

    še dobro da ne gledam tv-ja,me reklame iztirijo in gledam filme ki si jih sam najdem ,ker programi so nasplošno čisti obup

  • JohnSmith30699 07:40 07.december 2014.

    temu se rece pomanjkanje konkurence

  • Larisa Pirlo 19:59 06.december 2014.

    odlična izbira za praznične dni bi bil film BOTER ( The Godfather), vsi trije deli seveda...pa očitno čakamo zaman