Šport > Nogomet
92 ogledov

Sporni prestop poletja končan

Mohamed Salah EPA
Egipčan je preživel drugi del zadnje sezone pri Fiorentini, zdaj pa se bo po spornem dogovoru pridružil italijanskim rivalom.

AS Roma je potrdila prihod Mohameda Salaha iz Chelseaja, čeprav se je njegov prestop zavlekel zaradi protestiranja Fiorentine, kjer je egiptovski reprezentant posojen odigral drugi del zadnje sezone.

Nekdanji član Basla je navdušil v ekipi Josipa Iličića in Jasmina Kurtića, toda po tem, ko so vijoličasti mislili, da jih nič ne more ustaviti pred dokončnim odkupom, je Egipčan po zavračanju prihoda na začetek priprav moštva zdaj kot posojen nogometaš "prestopil" k rivalom iz Serie A. "Mislim, da je Roma eden največjih klubov na svetu in srečen sem, da sem v tej ekipi," je Salah povedal za televizijski program kluba. "Mislim, da so vsi tukaj ambiciozni in vsi si želijo osvojiti naslov. Vsi bomo dali najboljše, kar imamo v sebi, da bi osrečili navijače."

Afričan je v Rim pripotoval že prejšnji teden, toda prestop oziroma posodo je omogočila šele zelena luč Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki je potrdila, da Fiorentina (vsaj uradno) ni bila oškodovana. Toda izgubila je strelca devetih golov s 26 tekem iz sezone 2014/15, za katerega so mislili, da imajo dogovorjeno še enoletno izposojo iz londonskega kluba. Napadalčev agent je trdil, da se lahko njegov klient vrne na Stamford Bridge in se nato odloči o naslednjem koraku v karieri, potem ko ga je José Mourinho pri Chelseaju že označil za odvečnega.

Fiorentina je grozila z ukrepanjem po pravni poti, toda Salah je zdaj postal novi član "sinov volkulje", ki bodo za izposojo 23-letnika plačali pet milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.