Svet
16 ogledov

Sporno "oglaševanje" Kimove pričeske

Kim Jong Un Profimedias
Lastnik londonskega salona, ki je v oglasu izpostavljal pričesko Kim Džong Una, je moral oglas umakniti. Po prijavi severnokorejskih uradnikov je posredovala policija.

BBC navaja, da je morala včeraj v enem od londonskih frizerskih salonov posredovati londonska policija. Sporen je bil oglas, ki se je pojavil na enem izmed tamkajšnjih frizerskih salonov. Ta je vseboval podobo severnokorejskega voditelja s poudarkom na njegovi značilni pričeski. Napis pod fotografijo je mimoidoče nagovarjal z besedami: "Je danes vaša pričeska slaba? Aprila vam ponujamo 15% popust na vsa moška striženja."

Grozeča obiskovalca

Lastnik salona M&M Hair Academy Mo Nabbach pravi, da sta se v salonu najprej pojavila dva moška, ki sta zase trdila, da pripadata "stalinistični državni odpravi", in od njega zahtevala osebne podatke ter takojšnji umik oglasa. Nabbach jima je razložil, da je to Anglija in naj si najprej priskrbita odvetnike. Pravi tudi, da sta bila moška urejena in zelo resna ter sta delovala grozeče.

Sicer se je Nabbach še isti večer odpravil na policijo prijavit dogodek, ampak očitno sta enako storila severnokorejska obiskovalca. Lastnik je kasneje po posredovanju policije oglas le umaknil.

Ideja za sporni oglas

Nabbachov sin Karim pravi, da je bil oglas odgovor na novico, da lahko severnokorejski moški nosijo le pričesko, kot jo nosi njihov voditelj.

"Nismo se zavedali, da je severnokorejsko veleposlaništvo le 10 minut peš od salona. Že naslednji dan sta se v salonu pojavila severnokorejska uradnika in želela govoriti z lastnikom."

"Od posredovanja policije nismo imeli nobenih težav, če nič drugega, je oglas postal turistična atrakcija. Pojavili smo se v novicah, severnokorejska uradnika pa se nista želela ostriči. V navadi imamo v izložbo postavljati 'posebne' ponudbe. Tokrat smo želeli izvleči malo pozitive iz sicer slabe situacije v Severni Koreji," še pravi Karim.

Policija potrdila intervencijo

Policija je govorila z obema strankama in v postopku ni odkrila nobenega kaznivega dejanja. Severnokorejsko veleposlaništvo v Londonu dogodka še ni komentiralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.