Šport > Moto športi
76 ogledov

Bagoroš "zažgal" Celje

Rok Bagoroš Katarina Jurkovič
1/8
Nataša Mueller in Uroš Mikelj
Rohnenje motorja, ki ga vozi KTM tovarniški voznik Rok Bagoroš, je minuli vikend napolnilo atrij Celjskega sejmišča. Vragolije v najbolj neverjetnih pozah so navduševale obiskovalce in jemale dih. V zadnjih dveh letih je le enkrat nastopil v domovini, edini slovenski profesionalni stunt voznik se namreč nenehno seli po šovih na najrazličnejših celinah sveta, kjer je nemara bolj poznan kot doma.

Ko je Rok Bagoroš na SAVA Stunt showu v atriju sejmišča na sredino postavil znan slovenski model Katarino Jurkovič, so obiskovalci ob ograji težko pričakovali njegovo naslednjo potezo. Medtem ko je Rok z motorjem drsel (driftal) okoli dolgonoge lepotice, je ta nekoliko prestrašena stala pri miru, potem pa jo je uspel zagrabiti za zadnjico. "To je moj najljubši trik," navihano pojasni Bagoroš, ki je znan tudi po poljubih, ki jih nameni hostesam na šovu, potem ko se do njih pripelje po prednjem kolesu. Kljub temu da je bila podlaga v atriju zjutraj nekoliko mokra, je Bagoroš z nasmeškom zagotovil, da bomo "prižgali Celje". Napoved je uresničil, saj je s pomočjo motorja zažgal tla in se nato prav samozavestno zapeljal čez. "Pa da ne boš tega slučajno počel doma," smo slišali med gledanjem motociklističnih vragolij resen nasvet nekega očeta svojemu mlademu sinu, ki od začudenja kar ni mogel zapreti ust. Med šovom je Rok pokazal tudi tehnične trike, ki spadajo med težje trike v stunt športu, in s tem dokazal, da spada v sam vrh stunt športnikov. Za gledalce so ti triki videti kot ples na motorju. Drugače pa nam je Rok zaupal, da je pred nastopom čutil velik pritisk, saj je po dolgem času spet nastopil v Sloveniji pred domačim občinstvom, ki je nestrpno čakalo, da svoj ples z motorjem končno pokaže tudi v živo. Pokazal je vse, kar zmore, in publika ga je nagradila z bučnim aplavzom in velikim zanimanjem za podpisane plakate.

"Komaj čakam, da se spet vrnem pred domačo publiko," je dejal Rok, ki nadaljuje svojo stunt turnejo v Avstrijo, kjer bo imel nastop pred katedralo svetega Štefana v centru Dunaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.