Šport
175 ogledov

34-letnik sploh ne bi smel biti v ringu

hague brainwood YouTube
V bolnišnici je za posledicami brutalnega nokavta umrl nekdanji zvezdnik mešanih borilnih veščin Kanadčan Tim Hague.

Boksarski ring je zahteval novo smrtno žrtev. V 35. letu starosti se je poslovil Kanadčan Tim Hague, ki je utrpel usodne možganske poškodbe med boksarskim obračunom v Edmontonu.

Nekdanji zvezdnik mešanih borilnih veščin, ki je v karieri dobil 21, izgubil pa 13 dvobojev, je na hitro vskočil za boksarski obačun z Adamom Braidwoodom, ki se je nedavno pritoževal nad pomanjkanjem pravih izzivalcev. Hague ni bil kos svojemu nasprotniku in že v prvi rundi trikrat padel po tleh. 

V drugi rundi je dobil usoden udarec v obraz, s katerim se je dvoboj tudi končal. Hague je lahko sam zapustil prizorišče, v zakulisju pa ga je nenadoma obšla slabost. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ga dali v umetno komo. Dva dni kasneje je podlegel možganskim poškodbam.

Zaradi smrti 34-letnika je pod drobnogledom tudi sodniška presoja. Mnogi so namreč mnenja, da bi moral sodnik že v prvi rundi prekiniti neenakovreden dvoboj. Pod vprašajem je tudi boksarjeva licenca, saj zaradi serije porazov z nokavtom oziroma tehničnim nokavtom ne bi smel boksati vsaj do aprila 2018.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:41 19.junij 2017.

    Glede na videno, sodnik ni bil ravno kos nalogi in je sokriv za smrt tega boksarja oz. borca. Škoda, res škoda :(