Šport
133 ogledov

Acroni Jesenice - koronavirus 1:0

Acroni Jesenice Profimedia
Iz slovenskega hokejskega kluba prihajajo zelo dobre novice.

Pred 18 dnevi je slovensko javnost presenetila novica, da je s koronavirusom okužen tudi hokejist Acroni Jesenic. V klubu so danes za STA potrdili, da je bolezen preteklost in da so vsi jeseniški hokejisti zdravi.

"Vesel sem, da lahko potrdim, da so v tem trenutku vsi igralci zdravi. Tudi edini član ekipe, ki se je okužil, je pretekli teden opravil zadnje preglede v bolnišnici, ki so potrdili, da je okreval," je povedal Jure Kolšek iz jeseniškega kluba.

Slednji je ob tem potrdil, da je šlo pri njihovem igralcu za milejšo obliko bolezni, ki je potekala brez resnejših težav. "Potreben je bil počitek in seveda samoizolacija. V tej so bili preventivno seveda tudi vsi ostali naši igralci."

Sicer pa je hokejska dejavnost na Jesenicah trenutno ustavljena. "Igralci so trenutno prosti in dogovarjamo se za sodelovanje v prihodnje. Vsak zase pa trenutno skrbi za svojo pripravljenost," je še dejal Kolšek.

Iz kluba pa prihaja tudi novica, da so v dneh, ko je pandemija koronavirusa ustavila šport, s pomočjo zdravstvenim delavcem dejavni njihovi navijači.

Člani navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice so pretekli teden skupaj z Gostilnico in picerijo Chilli zdravnikom in medicinskim sestram, ki se v teh dneh borijo za zajezitev širjenja bolezni, dostavili 30 pic, da jim malo spremenijo dan in da se okrepčajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.