Šport
20619 ogledov

"Ali je Alaphilippe na drogah?"

alaphilippe Reševalni pas/Twitter
Le tri dni po tem, ko je obljubil, da tega ne bo več ponovil, se je svetovni prvak Julian Alaphilippe spet igral z ognjem.

Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step) je na dirki za Barbantsko puščico ponovil napako, ki ga je stala zmage na nedavni preizkušnji Liege-Bastogne-Liege, kjer ga je zaradi prehitrega slavja na na cilji črtu ugnal Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Francoz, ki je zaradi nevarne vožnje v ciljnem šprintu kasneje nazadoval na peto mesto, je po dirki dejal, da napake ne bo ponovil. 

"Prezgodaj sem dvignil roke, kar je bila moja druga napaka. To se mi v je v karieri zgodilo prvič in zadnjič. Škoda, da se je to zgodilo ravno tukaj v Liegeu," se je s pepelom posul nosilec mavrične majice. 

Podporo so mu izrekli tudi v ekipi. "Julian je zelo razočaran, zaveda se, da je naredil napako. Jaz nisem preveč razočaran, tudi jezen ne. On je svetovni prvak. Naredil je dve napaki. Se zgodi. Tudi on je samo človek," je dodal vodja moštva Deceuninck–Quick-Step Patrick Lefevere.

alaphilippe Fotofiniš Šport Saj ni res, pa je: Alaphilippe ponovil neumnost s prehitrim slavjem

Toda Alaphilippe je obljubo hitro pozabil in se samo tri dni kasneje spet igral z ogrnjem. Tokrat je imel srečo, saj je drugouvrščenega Mathieua van der Poela ugnal za nekaj centimetrov in tako slavil prvo zmago po naslovu svetovnega prvaka.

"Si zmagal?" je Alaphilippe prestrašeno vprašal Nizozemca, ko mu je ta prišel čestitat za uspeh.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zmago Alaphilippa je na koncu potrdil fotofiniš. "To ni bila zmaga iz maščevanja. Lepo je zmagati v tej majici," je povedal Francoz in dodal: "Malce napetosti ne škodi."

Navijači se njegovi potezi niso mogli načuditi. "Ali je Alaphilippe na drogah?" je zapisal nek uporabnik tviterja.

Zelo razočaran nad razpletom pa je bil Van der Poel. "Nocoj ne bom zatisnil očesa. Naredil sem majhno napako. Bil sem tako šokiran, da sem za trenutek nehal poganjati," je razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.