Šport
14 ogledov

Alonso vprašljiv za prvo dirko sezone

Fernando Alonso EPA
Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso bo morda moral izpustiti Veliko nagrado Avstralije, ki je na sporedu 15. marca. "Odločitev je v rokah doktorjev," pravijo pri McLarnu.

Fernando Alonso je moral preživeti tri noči v bolnišnici po nesreči na testiranjih v Braceloni, njegov nastop v Avstraliji pa še ni potrjen. "Ne vidim razloga, zakaj ne bi mogel nastopiti, vendar jaz nisem zdravnik," je na to temo spregovoril šef ekipe McLaren Ron Dennis.

“Poškodbe glave so zdaj v centru pozornosti," je o razlogu za previdnost doktorjev dejal Dennis in dodal: "Fernando je povsem normalen, ne čuti posledic. Ni bilo poškodb, ni bilo udarca elektrike. Storili so prav vse, kar so od nas zahtevali zdravniki. Povsem je pri sebi, želi si testirati dirkalnik. Kljub vsemu bodo sledili testi, ki jih je določila FIA, a ne vidim razloga, zakaj jih ne bi prestal. Vendar odločitev ne sprejemam jaz. Sam ne morem reči da ali ne."

Če Alonso ne bo nastopil v Melbournu, bo to pomenilo hiter povratek na dirke za Kevina Magnussena, ki so se mu pri McLarnu odpovedali prav zaradi Alonsa, a so ga v ekipi vseeno zadržali kot testnega in rezervnega dirkača.

Na vprašanje, kaj je povzročilo nesrečo, Dennis nima pravega odgovora: "O tem se z Alonsom še nisem pogovarjal. Zdaj si želi predvsem sesti v bolid in testirati, zdravniki pa to ne dovolijo. Za pogovor o nesreči bo še prišel pravi čas. Naši podatki kažejo na to, da nesreče ni povzročila napaka dirkalnika. V to smo prepričani.”

McLaren je imel sicer tudi na današnjih testiranjih veliko težav in je predčasno zaključil današnji dan. Po vsega sedmih krogih jih je na cedilu pustila hidravlika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.