Šport
21 ogledov

Alonsova nesreča buri duhove

Fernando Alonso EPA
Pred začetkom nove sezone formule ena je glavna tema pogovora nenavadna nesreča Fernanda Alonsa.

Pred uvodnim spektaklom nove sezone formule ena je v ospredju še vedno bizarna nesreča Fernanda Alonsa na predsezonskih testiranjih v Barceloni.

McLaren je po analizi dirkalnika zatrdil, da ni našel vzroka za nesrečo, Španec pa je namigovanja o teorijah zarote označil za znanstveno fantastiko. Kljub zagotovilom, da je z Alonsom vse v najlepšem redu, so zdravniki dvakratnemu svetovnemu prvaku prepovedali nastop v Melbournu, kar je še dodatno razplamtelo govorice o podrobnostih skrivnostne nesreče.

''Vsi testi, ki jih je opravil Alonso, so pokazali, da nima hujših zdravstvenih težav,'' je zatrdil njegov nekdanji šef Flavio Briatore in dodal: ''Navedbe, da naj bi verjel, da je 14-letni dirkač kartinga, so neresnične. McLarnova komunikacija po nesreči ni bila dobra.''

Prav skrivnostno vedenje ekipe iz Wokinga je prililo olje na ogenj govoricam, da naj bi Alonso zaradi električnega šoka izgubil zavest, kar je botrovalo nesreči in delni amneziji. McLaren je vehementno zanikal, da je bil za nesrečo odgovoren električni šok. ''FIA preiskuje nesrečo. Če je šlo za električno težavo, potem morajo povedati, saj se lahko enako pripeti tudi drugim dirkačem. Moramo izvedeti, kaj se je zgodilo,'' je pozval Briatore.

Zgodba zavita v tančico skrivnosti

''V Italiji sem preživel tri dni. Ferrari me je povabil na ogled nove zgradbe. Vsi so govorili o Alonsovi nesreči. Pravijo, da je šlo za električni šok. Vsi so v skrbeh za njihovega nekdanjega voznika,'' je povedal bivši dirkač F1 Patrick Tambay.
''Podrobnosti zgodbe jasno kažejo na to, da ima Alonso tipične simptome post-konvulzivnega sindroma. Gre za začasno stanje, potem ko električni tok resetira možgane, ki potrebujejo nekaj časa, da se vrnejo v normalno stanje,'' je za La Repubblico dejal strokovnjak Antonio Picano.

Nezadovoljen z obrazložitvijo McLarna je tudi Jacques Villeneuve. ''Moti me, da ne vemo celotne zgodbe. Veter? Dajte no! V Indianapolisu tudi piha, ko voziš s 300 km/h. Nekateri namigujejo na elektrtični šok. Tega ne morem komentirati, Če to drži, potem s temi motorji nihče več ne sme dirkati. Nekaj skrivajo in to je najbolj zaskrbljujoče,'' je prepričan Kanadčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.