Šport
21 ogledov

Ano ovira njena lepota

Novaka Djokovića je tokrat zdelala vročina. Žurnal24 main
Novak Djoković potrebuje več časa v telovadnici, Jelena Janković mora izboljšati drugi servis, Ana Ivanović pa pozabiti na modne revije, ki jo razglašajo za lepotno kraljico.
 

Preberite še ...

Federer: V finalu bi rad imel Nadala
OP Avstralije je en velik piknik
Pet dvobojev in življenje izkušenj
Roddick je ljubosumen na mišice Serene Williams

Najboljši srbski teniški igralci Novak Djoković , Ana Ivanović in Jelena Janković morajo delati še bolj trdo, da bodo premagali slabosti v svoji igri in preživeli v teniškem vrhu, meni Radmilo Armenulić , nekdanji trener jugoslovanske teniške reprezentance v Davisovem pokalu (leta 1988 jo je popeljal do polfinala). Na OP Avstralije trojica srbskih junakov ni pokazala predstav, kakršne bi lahko. "Djoković in Jankovićeva bi morala prej priti v Avstralijo, da bi se lahko aklimatizirala. Vsaj en mesec prej," je prepričan Armenulić. "Pred tem turnirjem je treba odigrati kar se da veliko dvobojev, da se pripraviš na vročino. Tisti, ki so to storili, so se dobro odrezali tudi na turnirju."

Ano pri tenisu ovira tudi njena lepota. © Reuters

 
Djoković , sicer branilec lanskega naslova, se je od Melbourna poslovil v četrtfinalu, kjer je moral dvoboj z Andyjem Roddickom predati. Vzrok: slabo počutje, ki je bilo posledica neizmerne vročine, ki v teh dneh muči Avstralijo. "Bil je blizu kolapsa. Čeprav ne morem komentirati njegovih prejšnjih predaj, ki očitno mučijo ostale igralce, tokrat ni imel drugačne izbire. Posledice bi bile hude, če bi vztrajal v igri," je pojasnil Armenulić. "Zdaj mora najprej ugotoviti, česa ne dela prav, nato pa izboljšati svojo igro,"   je prepričan, da mora 21-letnik več časa preživeti v telovadnici.

 
 

Čas, ki prihaja, bo zanje pravi test njihove volje in značaja. Upam da so to le trenutni spodrsljaji in da na vidiku ni prave krize.

Radmilo Armenulić

 
Kritiki nista ušli niti dekleti. Naj spomnimo, Ivanovićeva se je od Melbourna letos poslovila v 3. kolu po porazu z Rusinjo Aliso Klejbanovo , sanje Jelene Janković o prvem grand slamu pa so se končale v osmini finala proti Francozinji Marion Bartoli . "Tudi Ana in Jelena morata analizirati svoji podpovprečni predstavi, slednja pa mora izboljšati tudi drugi servis, s katerim njene nasprotnice nimajo nobenih težav," je povedal Srb, ki je prepričan, da jim nekaj zbranosti na igrišču jemlje tudi medijska pozornost. "To je še posebej vidno pri Ani, ki jo različne modne revije razglašajo za lepotno kraljico WTA-turneje. Stara je komaj 21 let in to je preveč za nekoga njenih let. Preveč je izpostavljena vsem tem motnjam, da niti ne omenjam vprašanj o njenem zasebnem življenju," je o lanski zmagovalki Roland Garrosa dejal Armenulić, ki je prepričan, da ima številka pet svetovnega tenisa še nekaj rezerve pri volejih in servisih, prav tako pa mora ugotoviti, kaj je bilo z njenim sicer odličnim forhendom, ki jo je v Melbournu pustil na cedilu. "Čas, ki prihaja, bo zanje pravi test njihove volje in značaja. Upam, da se bo pokazalo, da so bili to le trenutni spodrsljaji in da na vidiku ni prave krize," je še zaključil Armenulić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.