Šport
33 ogledov

Armstrong zaostal le za 16-letnikom

Lance Armstrong je zaradi domnevnega uživanja prepovedanih poživil še naprej pod Žurnal24 main
Lance Armstrong je v petek ostal brez vseh sedmih zmag na dirki po Franciji, le dan kasneje pa je nastopil na na dirki gorskih kolesarjev v Aspnu in za 16-letnikom zasedel drugo mesto.

Ameriški kolesar Lance Armstrong, ki ga je ameriška protidopinškla agencija (Usada) kaznovala s prepovedjo nastopanja in odvzemom vseh dosežkov, je v soboto kljub temu nastopil na dirki gorskih kolesarjev v Aspnu. Osvojil je drugo mesto.

Armstrong je nastopil v dresu rumene in črne barve svoje fundacije Livestrong, na 58 kilometrov dolgi preizkušnji v spustu, ki je tekmovalce vodila po terenih, kjer so pozimi smučišča, pa ga je premagal Swirbul Keegan. Armstrong je na mladega, šele 16-letnega tekmovalca opozoril tudi svoje navijače, saj je na Twitterju zapisal: "Premagal me je fant, ki bi lahko bil moj sin. Zapomnite si to ime!"

Za danes je Armstrong napovedal tudi nastop na krosu, na katerem se bo pomeril z 250 tekmeci. V sredo pa ga pričakujejo v Montrealu na kongresu za boj proti raku.

Preizkušnje gorskih kolesarjev v Koloradu sicer ne spadajo pod pristojnost Usade, ki je pred dvema dnevoma sklenila Armstrongu odvzeti vse dosežke po letu 1998, tudi sedem zmag na dirki po Franciji, potem ko se je odpovedal pravnemu boju za dokazovanje svoje dopinške nedolžnosti. Krovna kolesarska zveza (Uci) se na odločitev Usade še ni odzvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.