Šport
15 ogledov

Atletico ugnal Real

atletico madrid
1/12
EPA
Na drugi tekmi španskega superpokala ke Atletico Madrid premagal Real z 1:0 in s skupnim rezultatom 2:1 tudi osvojil lovoriko.

Odločitev o zmagovalcu je na velikem madridskem derbiju padla že v drugi minuti. Po dolgi žogi vratarja Miguela Angela Moye, ki je tudi tokrat dobil prednost pred slovenskim čuvajem mreže Janom Oblakom, je žoga v napadu prišla do Francoza Antoina Griezmanna, ki jo je z glavo podaljšal do Maria Mandžukića, ta pa je z roba kazenskega prostora lepo zadel za 1:0. Novinca rdeče-belih sta tako Atleticu prinesla prvo lovoriko v tej sezoni, Real pa je tako na drugi stopnici že ostal brez možnosti, da bi do junija osvojil šest naslovov.

V prvem polčasu so nato galaktiki, ne povsem zdravi Cristiano Ronaldo je prvih 45 minut presedel na klopi, nekajkrat resneje zapretili vratom gostiteljev, vendar sta bila James Rodriguez in Gareth Bale premalo natančna. V drugem delu igra je bil Atletico celo nevarnejši, blizu zadetka pa so bili Raul Garcia, Koke in Griezmann.

Tik pred sodnikovim podaljškom je pri Realu drugi rumeni karton prejel Luka Modrić, ob njegovem zaključku pa je Sergio Ramos le za las zgrešil nevarno podajo v kazenski prostor. Branilcu tako ni uspelo ponoviti gola iz finala Lige prvakov, ko je belemu baletu v izdihljajih dvoboja prinesel podaljšek. Tega je Real kasneje dobil in postal evropski prvak. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.