Šport
15 ogledov

Avstrijci za konec premagali Slovence

Mirkulovski Miklavčič Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem kolu mednarodnega turnirja v Kufsteinu izgubila z Avstrijo z 29:36 (15:19) in osvojila končno drugo mesto. Slovenija je na prvi tekmi premagala Grčijo z 31:21, na drugi pa Češko s 33:28.

Po zmagah proti Grčiji in Češki je moška članska reprezentanca Slovenije v zadnjem kolu turnirja v Avstriji doživela prvi poraz. Oslabljena slovenska izbrana vrsta je na začetku zaostajala z 0:2, vendar je že v četrti minuti izenačila na 2:2. Avstrijci so si nato spet priigrali dva zadetka prednosti (4:2, 6:4, 8:6), toda četa slovenskega selektorja Borisa Deniča je hitro vzpostavila ravnotežje na igrišču in po treh izenačenjih si je z zadetkom krilnega igralca Gašperja Marguča v 16. minuti priigrala tudi prvo vodstvo.

Čeprav je Denič tudi na tej tekmi zelo veliko rotiral igralce in prav vsem ponudil priložnost za igro, je druga polovica prvega polčasa povsem pripadla gostom. Po izenačenju na 11:11 v 19. minuti so Slovenci naredili delni izid 3:0 (zadeli so Jure Sušin, David Miklavčič in Uroš Bundalo), gostitelji pa so se v 23. minuti približali na 13:14. Toda končnica prvega dela je minila v znamenju slovenskih rokometašev, ki so v zadnjih petih minutah in pol po delnem izidu 5:2 na odmor odšli z najvišjo prednostjo v prvih tridesetih minutah - bilo je 19:15.

A nadaljevanje tekme je prineslo povsem drugačno razmerje moči na igrišču, čeprav so Slovenci v 34. minuti še vedno vodili z enako prednostjo (21:17). Ekipa selektorja Patrekurja Johannessona je v naslednjih osmih minutah dosegla kar sedem zadetkov zapored, istočasno pa svojo mrežo ohranila nedotaknjeno in v 42. minuti povedla s 24:21. Slovenska igra je razpadla, tehnične napake in neizkoriščeni streli na domača vrata pa so Avstrijcem omogočili hitre (pol)protinapade in preobrat v Kufsteinu.

V 46. minuti je Janko Božović (s petimi zadetki tretji najučinkovitejši v reprezentanci Avstrije, prvi Raul Santos z osmimi) zadel za vodstvo s 27:22 in vedno bolj jasno je postajalo, da bodo Avstrijci zmagali in osvojili prvo mesto na turnirju pred domačimi gledalci.

Kljub temu se je v nadaljevanju tekme naši reprezentanci po treh zaporednih zadetkih v dobrih dveh minutah in pol le uspelo približati samo na dva gola zaostanka (25:27 v 49. minuti). Toda z dvema zadetkoma so Avstrijci pobegnili na 29:25, po vodstvu z 29:26 pa so z delnim izidom 5:0 samo še potrdili zmago proti Sloveniji in prvo mesto na mednarodnem turnirju.

Mednarodni turnir, 3. kolo, Kufstein:

Avstrija : Slovenija 36:29 (15:19)
Santos 8, Szilagyi 6 (1), Božović 5, Weber 5 (1); Marguč 5 (1), Miklavčič 4, Bombač 3, Bundalo 3, Dolenec 3 (1), M. Žvižej 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.