Šport
557 ogledov

Becker bo lahko obdržal milijone

Boris Becker EPA
Prvostopenjsko sodišče v mestu Zug je zavrnilo zahtevek švicarskega poslovneža Hans-Dieterja Clevena, ki je od nekdanjega nemškega teniškega asa Borisa Beckerja terjal vrnitev dolga v višini 36,5 milijona evrov. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je bila sodba, ki še ni pravnomočna, objavljena v ponedeljek.

Nekdanji poslovni partner nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja se lahko pritoži na razsodbo sodišča, je ob tem še poročala agencija AFP. Sodišče je v celoti zavrnilo zahtevek upnika ter se strinjalo z navedbami Beckerjevega pravnega zastopnika, da gre za popolnoma neutemeljeno terjatev. Sodišče je nesojenemu upniku ob tem naložilo poplačilo sodnih stroškov ter za nameček še 90.000 švicarskih frankov odškodnine (81.709 evrov), ki jo je dolžan poravnati Beckerju.

Claven sicer trdi, da je Becker zamudil več rokov za poplačilo obveznosti, ki naj bi jih imel do njega, pri tem pa ni navedel, za kakšne terjatve oziroma dolgove naj bi pravzaprav šlo.
Beckerja je sodišče v Londonu minuli mesec poslalo v stečaj. Sodišče v Londonu je ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015. Na podlagi odločitve o stečaju se je tudi Beckerjev upnik odločil prek sodišča izterjati dolg, ki naj bi ga imel do njega Becker.

Zanikal bankrot

Nekdanji prvi teniški lopar svetovnega tenisa Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam - tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku, je sicer za nemške medije zanikal, da je bankrotiral in zatrdil, da je plačilno sposoben poravnati vse svoje obveznosti. Devetinštiridesetletnik, ki je nazadnje kot trener pomagal srbskemu teniškemu asu Novaku Đokoviću, je ta čas v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator. Becker ima glede na javno dostopne podatke stalno prebivališče prijavljeno v kantonu Schwyz v Švici.

Za Beckerjem je zanimivo in razgibano življenje. S 17 leti in 227 dnevi je še vedno najmlajši zmagovalec Wimbledona, komaj polnoleten je imel v rokah že dve lovoriki z najprestižnejšega teniškega turnirja. Nemec, ki ga je tenisa učil Slovenec Boris Breskvar, je teniško kariero končal leta 1999 s porazom v osmini finala Wimbledona. Njegovo življenje po športni karieri so prepletli tudi škandali, leta 2002 je bil obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi utaje davkov, javno je priznal odvisnost od uspavalnih tablet in alkohola, bil je tudi igralec pokra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.