Šport
229 ogledov

Bedene klonil proti prvemu igralcu sveta

Aljaž Bedene Epa
Aljaž Bedene se ni prebil v tretji krog turnirja v žneževini.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v drugem krogu teniškega turnirja ATP v Monte Carlu z nagradnim skladom 4.872.105 evrov. Bedeneta je ugnal prvi nosilec in prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, ki je slavil s 6:1 in 6:3.

Nadal, ki je prvi niz dobil brez težav in je po dveh "breakih" Slovencu dovolil le igro, na tem turnirju lovi že enajsti naslov. V prvem nizu je imel Bedene pri zaostanku z 1:3 v igrah sicer dve žogici za odvzem tekmečevega servisa, a mu zaostanka ni uspelo znižati na 2:3. Drugi niz je bil malce bolj izenačen, a Slovencu vseeno ni uspelo pripraviti presenečenja. V sedmi igri je Nadal spet zmagal na Bedenetov servis, v osmi pobegnil na 5:3, v deveti pa z novim "breakom" in po četrti zaključni žogici prišel do zmage.

Tako je moral Bedene na tem turnirju še drugič priznati premoč 31-letnemu Špancu, saj je slednji Bedeneta ugnal že leta 2016 (takrat s 6:3, 6:3) na poti do svojega devetega naslova v kneževini. Po zmagi nad Bedenetom ima Nadal razmerje zmag in porazov v Monte Carlu 64-4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.