Šport
20 ogledov

Begić solidno debitiral, Nachbarju 15 točk

Saša Vujačić EPA
V 6. kolu elitnega evropskega klubskega tekmovanja je v dresu Laboral Kutxe že debitiral Mirza Begić. Boštjan Nachbar je bil odličen ob zmagi Barcelone.

Košarkarji Evrolige so danes odigrali prve dvoboje šestega kroga, dejavni pa so bili tudi trije od četverice Slovencev. Boštjan Nachbar je z Barcelono gostoval pri Bayernu iz Münchna in se s soigralci veselil zanesljive zmage z 99:77. Nekdanji slovenski reprezentant je za uspeh katalonske ekipe, ki v tej sezoni še ne pozna poraza, v 13 minutah dosegel 15 točk in tri skoke.

Manj uspešno se je gostovanje končalo za Labral Kutxo, ki se je podala na dolgo pot v vzhodni del Litve. V Klaipedi je Neptunas po razburljivi končnici slavil z 80:79. Tragični junak dvoboja je bil pri Baskih sicer odlični Francoz Thomas Huertel, ki je ob osmih zadetih trojkah zb ral kar 31 točk, vendar je nato ob zadnjem metu na tekmi zgrešil za zmago Baskov.

Ob debiju za Laboral je kar zajetno minutažo že dobil Mirza Begić, ki je met tednom okrepil španskega prvoligaša. Center je na parketu prebil 12 minut in pol, v tem času pa je zbral osem točk, dva skoka in tri blokade. Iz igre je metal 3/5, s prostih metov pa je bil polovično uspešen (2/4). Slabše se je v dresu Baskov odrezal Saša Vujačić, ki je ob katastrofalnem metu 1/9 iz igre (0/4 za tri točke) zbral dve točki, skok in podajo. Na parketu je prebil deset minut. Pri Litovcih sta po 16 točk dosegla Donatas Zavackas in Mustafa Shakur, tretji strelec Neptunasa pa je bil nekdanji član zmajev Deividas Gailius (12 točk).

Jaka Blažič bo s Crveno zvezdo v petek gostoval pri Galatasarayju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.