Šport
28 ogledov

Berić zanimiv za nemškega velikana

Robert Berić EPA
Po avstrijskih zdaj tudi nemški mediji poročajo o vedno večjem zanimanju za Roberta Berića. V nemško Bundesligo bi ga z veseljem pripeljal severni velikan Werder Bremen.

Avstrijski sportnet.at je že na začetku tednu poročal o tem, kako Roberta Berića, čigar zabijanje golov je v dresu Rapida zdaj že stalnica, spremljajo številni klubi od Anglije do Nemčije, kot najresnejšega kandidata za Krčanov podpis pa se je omenjal Werder Bremen.

"Za nas je zelo pomembno, da je vsakršna odločitev o prestopu vedno sprejeta z mislijo na najboljši razplet za Rapid," je izjavil Berićev trener Zoran Barišić, ki je lahko na Dunaju precej miren. Nekdanji član Krškega, Interblocka in Maribora v pogodbi nima odkupne klavzule, zato Rapid "v rokah drži vse karte", je poročal Sportnet.

Bremenčani so s prodajo mladega talenta Davieja Selkeja v RB Leipzig sicer lepo zaslužili, okrog devet milijonov evrov, toda zdaj iščejo igralca podobnega profila – mladega, perspektivnega in strelsko razpoloženega – Berić pa ustreza vsem kriterijem.

Zaenkrat ni jasno, koliko bi za Berića, ki se mu pogodba z Rapidom izteče leta 2018, morali plačati zainteresirani kupci, toda gotovo bi strelec 19 golov na 24 tekmah v avstrijski Bundesligi prinesel več kot dva milijona evrov, kolikor znaša njegova trenutna cena na tržišču. O zanimanju Werderja se je razpisal tudi največji nemški tabloid Bild.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.