Šport
27 ogledov

Bilić za Euro odrezal Klasnića in Petrića

Zadetek je Ivan Klasnić proslavil zelo čustveno. Reuters
Hrvaški selektor Slaven Bilić na junijsko evropsko prvenstvo v nogometu ne bo odpeljal izkušenih napadalcev Mladena Petrića (Hamburg) in Ivana Klasnića (Bolton). Bilić je svojo odločitev in seznam za Euro 2012 predstavil na četrtkovi novinarski konferenci, kjer je tudi potrdil, da bo to njegov zadnji turnir kot selektor Hrvaške.

"Težko jih je bilo izpustiti, ampak to je del službe," je hrvaški selektor Slaven Bilić dejal na četrtkovi novinarski konferenci. "Sta kakovostna igralca, ki sta za naše moštvo storila veliko. Na žalost sta napadalca, ki je edini položaj na igrišču, kjer imamo največ možnosti, zato zanju preprosto ni prostora."

Dvaintridesetletni Ivan Klasnić, ki je leta 2007 prestal presaditev ledvice, je pri Bolton Wanderers v Premier League odigral podpovprečno sezono, medtem ko so leto mlajšega Mladena Petrića pri Hamburgu mučile poškodbe in slabe predstave. Klasnić je z dvema goloma na evropskih prvenstvih sicer drugi najučinkovitejši strelec Hrvaške v zgodovini, takoj za Davorjem Šukerjem (3).

Zdaj je vse pripravljeno za to, da bosta kockasti napad na Euru 2012 vodila Mario Mandžukić (Wolfsburg) in Nikica Jelavić (Everton). Klop za rezerve se obeta Ivici Oliću (Bayern München) in Eduardu (Šahtar), ki za svoja kluba nista igrala redno, Bilić, ki Hrvaško vodi vse od leta 2006, pa je potrdil, da se bo po letošnjem turnirju umaknil s položaja.

"To je moj zadnji turnir. Po tem gotovo ne bom več selektor. Ampak do takrat se moramo osredotočiti na velik izziv, ki prihaja," je še dodal Bilić, ki s svojimi varovanci turnir začenja 10. junija proti Irski. "Z vsem dolžnim spoštovanjem, ki ga imam do njih, si želimo turnir začeti s tremi točkami. Oni so naša priložnost."

Okvirni seznam hrvaške reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (Hajduk Split), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb); Goran Blažević (Hajduk Split);

Branilci: Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Olympique Lyon), Josip Šimunić (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb), Jurica Buljat (Maccabi), Daniel Pranjić (Bayern München);

Vezisti: Darijo Srna (Šahtar Doneck), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (Tottenham), Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Ivo Iličević (Hamburger);

Napadalci: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar Doneck), Nikica Jelavić (Everton), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivica Olić (Bayern München).

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:55 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.