Šport
14 ogledov

Branil bo čast stare celine

(Foto: felttube.com) Žurnal24 main
Tokratna predstavitev finalistov Glavnega turnirja WSOP je posvečena edinemu Evropejcu – Italijanu Filippu Candiu. Ne bo med favoriti, a bo gotovo naredil vse, da onstran luže ubrani čast stare celine.

26-letni Sardinijec Filippo Candio je sploh prvi Italijan, ki se mu je uspelo uvrstiti na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP, kljub temu da kandidatov za ta dosežek v zadnjih letih res ni manjkalo. A morda je prav ta pozornost, ki je bila že zadnjih nekaj let usmerjena predvsem v velika imena italijanskega pokra, kot so Max Pescatori, Dario Minieri in Luca Pagano, Filippu omogočila, da se je potihem priplazil do mesta na finalki. Tudi Candio pa sicer ni nobena neznanka v svetu pokra, saj je že pred leti prestopil med profesionalce in je v tem času nanizal že kar nekaj zavidanja vrednih rezultatov, saj je med drugim lani osvojil Glavni turnir Campionato Italiano, kar mu je navrglo več kot 180.000$, letos pa si je že samo s prebojem na finalko zagotovil nagrado v višini kar 811.823$.

Kako se je prebil na finalko?
Candio je tekom turnirja zrežiral kar nekaj nepozabnih all-inov, a se nobeden izmed njih ne more meriti s tistim, ki se je zgodil osmi igralni dan. V tej igri je ob slepih stavah 80.000/160.000 (ante 20.000), Italijan pred flopom višal na 385.000 žetonov, Joseph Cheong pa je z gumba letvico dvignil na 1.125.000 žetonov. Candio je njegovo stavo po kratkem premisleku izenačil in nato čekiral na flopu {6-Clubs}{6-Hearts}{5-Clubs} in tako pobudo prepustil svojemu nasprotniku, ki je v igro spravil novih 1.550.000 žetonov. Očitno je Candio to od njega tudi želel, saj je kaj kmalu tudi sam posegel po žetonih in povišal na 4.400.000, čemur je sledil nasprotnikov all-in. Italijan, ki je imel manj žetonov od nasprotnika, se ni obotavljal, temveč je sledil njegovemu zgledu in nato obrnil bogih {7-Spades}{5-Spades}, medtem ko je Cheong na mizo položil par črnih asov. Italijan je za zmago potreboval kar nekaj pomoči s strani skupnih kart in prav to je tudi dobil, saj sta mu zadnji skupni karti - {8-Spades} in {4-Clubs} podarili lestvico in skupno vodstvo, potem ko je še pred le nekaj trenutki stal na samem robu izpada.

A tudi po tej zmagi, ki ga je popeljala na Olimp, si Filippo ni mogel ravno oddahniti, saj v nadaljevanju dneva nikakor ni več uspel sestaviti zmagovite kombinacije kart, kar ga je na stalo kar precej žetonov. Do konca dneva je bil Italijan tako ponovno med kandidati za izpad, a se je še enkrat več srečno rešil, ko je v eni od zadnjih iger zarinil z {A-Spades}{A-Hearts}, njegovo stavo pa je z {A-Clubs}{K-Clubs} izenačil John Racener in mu tako podaril nekaj prepotrebnih žetonov.

Kaj lahko od njega pričakujemo?
Italijan bo na finalni mizi sedel na sedežu številka 8, kar je verjetno najboljša pozicija, kar si jo je kateri od finalistov verjetno lahko želel, saj bosta za njim sedela oba igralca z najmanj žetoni, kar bo Candiu odpiralo številne možnosti za napad, saj tako Nguyen, kot tudi Senti, zanj ne predstavljata večje nevarnosti.

Na Filippa pa hkrati prežita dve nevarnosti, ki utegneta vplivati na njegovo igro: prva je skromna zaloga žetonov (16.400.000 – nekaj več kot 30BB) ter John Racener, ki se nahaja na njegovi desni, ki utegne Italijanu preprečevati napade, kar je lahko za Candio še posebej nevarno, saj ima Američan več žetonov od njega. V primeru, da se tako Racener in Candio udarita med seboj, pa je lahko vsak poraz za Italijana že usoden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.