Šport
63424 ogledov

Brez milosti: finalistko Wimbledona nagnali z igrišča!

Ons Jabeur Profimedia
Neverjetno, toda pravila so pravila, so jasni v Londonu.

Neverjetno: finalistka letošnjega Wimbledona Ons Jabeur je doživela nič kaj prijetno izkušnjo na dopoldanskem ogrevanju pred tekmo svojega življenja – finalom Wimbledona. Potem ko se je odpravila, da preizkusi zelenico osrednjega igrišča, so jo kaj kmalu s terena "nagnali" organizatorji. 

Razlog? Kršila je pravila kodeksa oblačenja, glede česar so v All England Clubu izjemno občutljivi. Kot je kasneje pojasnila nekdanja teniška igralka, danes pa strokovna komentatorka za BBC Chris Evert, je Tunizijka na ogrevanja prišla v popolnoma črni opravi. Pravila v Wimbledonu sicer velevajo, da morajo biti tekmovalci skoraj povsem v belem, tako spodaj kot zgoraj. Brez izjeme. A najbrž je Tunizijka mislila, da ji bodo pri ogrevanju pogledali skozi prste.

So pa Tunizijko organizatorji prijazno obvestili, da se mora preobleči, če želi nadaljevati s treningom, kar je kasneje tudi storila in ogrevanje dokončala. Kasneje je finalni obračun z Marketo Vondroušovo izgubila s 4:6 in 4:6. Več o dvoboju si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • endrug 01:50 16.julij 2023.

    To pa je novi za. Za na prvo stran.