Šport
11 ogledov

Capitals po podaljšku pristrigli rdeča krila

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu šest tekem.

Detroit Red Wings so morali po podaljšku priznati premoč Washington Capitals s 3:4, najvišjo zmago pa so vknjižili pri Anaheim Ducks, ki so bili s 6:2 boljši od Montreal Canadiens.

Rus Aleks Ovečkin se v dresu Washingtona sprva ni izkazal, saj so branilci Detroita njegovo podajo v rednem delu prestregli in takoj zatem zadeli. A se je Ovečkin le oddolžil, saj je zadel v drugi minuti podaljška ob igralcu več na ledu in gostom zagotovil zmago.

"V drugi tretjini sem imel nekaj priložnosti, a sem vedno znova zgrešil, poleg tega je vratar nekajkrat dobro posredoval. Sem bil pa zelo vesel gola v podaljšku. Imeli smo priložnosti za zadetek, a jih najprej nismo znali izkoristiti," je po tekmi dejal Ovečkin. Za Detroit se je z dvema goloma v zadnji tretjini izkazal Tomas Tatar; v prvi ni bilo zadetkov, v drugi je za Detroit zadel Darren Helm. Gole za Washington so v rednem delu prispevali Andre Burakovsky, Jay Beagle in T.J. Oshie.

V preostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:4 klonili proti Vancouver Canucks, Winnipeg Jets so s 4:3 ugnali Minnesota Wild, New Jersey Devils so z 0:3 izgubili proti San Jose Sharks, Florida Panthers pa proti Pittsburgh Penguins s 3:4.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo igrali nocoj, naslednja tekma jih čaka v Columbusu, kjer se bodo pomerili z domačimi Blue Jackets.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 2:4
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3:4 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4:3
New Jersey Devils - San Jose Sharks 0:3
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 3:4
Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.