Šport
21 ogledov

Cas potrdil štirimesečni suspenz

Luis Suarez EPA
Mednarodno športno razsodišče v Lozani je potrdilo kazen Fife o štirimesečnem suspenzu Luisa Suareza, ki pa bo lahko treniral z ekipo Barcelone.

Fifa je Luisa Suareza zaradi ugriza Giorgia Chiellinija kaznovala s prepovedjo nogometnih aktivnosti do konca oktobra. Mednarodno športno razsodišče je zdaj potrdilo, da bo urugvajski napadalec prvo tekmo lahko odigral šele proti madridskemu Realu 26. oktobra, vendar pa bo lahko že prej treniral s soigralci iz Barcelone. Urugvajski napadalec bo izpustil skupno devet tekem v La Ligi ter tri obračune v Ligi prvakov.

"Luis Suarez se je pri Mednarodnem športnem razsodišču uspešno pritožil na odločitev Fife, da se štiri mesece ne sme ukvarjati z nogometom. V tem obdobju ne bo smel igrati na uradnih tekmah, tudi prepoved igranja na devetih reprezentančnih tekmah ostaja (na osmih, ker je eno že odslužil; op. p.), a zdaj se lahko pridruži soigralcem na trengih. Vse podrobnosti odločitve še niso znane, objavljene bodo v prihodnjih tednih. Obstaja še možnost pritožbe na švicarskem vrhovnem sodišču, a a obstaja precej omejitev pri tem," so sporočili iz Suarezove odvetniške ekipe.

Precej visoko kazen si je Suarez prislužil tudi zato, ker ugriz Italijana Chiellinija na tekmi SP 24. junija ni bil njegov prvi takšen spodrsljaj. Ob prepovedih igranja je moral tudi seči v denarnico in plačati 100.000 švicarskih frankov. Že prej sta moč njegovih zob občutila Otman Bakkal (PSV) v nizozemski ligi in Branislav Ivanović (Chelsea) v Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.