Šport
28 ogledov

Cavendish prvak, Božič sedmi

mark cavendish Reuters
Svetovni kolesarski prvak je v danskem Koebenhavnu postal Britanec Mark Cavendish. S sedmim mestom se je zelo dobro odrezal Borut Božič.

Britanec Mark Cavendish je novi svetovni kolesarski prvak. Kolesar iz otoka Man je na lahki progi v Koebenhavnu izkoristil svoje sprinterske zmožnosti in v zaključku premagal vse tekmece. Drugo mesto je zasedel Avstralec Matt Goss, tretje pa Nemec Andre Greipel, ki je za nekaj milimetrov premagal Švicarja Fabiana Cancellaro.

"Pred tremi leti, ko so prvič objavili traso proge, smo se začeli pripravljati na ta nastop. Izbrali smo najboljšo možno druščino za to dirko. Izjemno sem vesel tega uspeha, hkrati pa tudi ponosen na vse fante. Opravili so odlično delo. Upam, da bomo to lahko ponovili tudi čez leto dni na domačih olimpijskih igrah," je po zmagi dejal Cavendish.

Zelo dobro je nastopila tudi slovenska reprezentanca, najboljši med njimi pa je bil najboljši Borut Božič, ki je zasedel sedmo mesto, zelo blizu najboljšim pa je bil tudi Grega Bole. Z 266 kilometrov dolgo dirko članov se je svetovno prvenstvo tudi končalo.

Kolesarsko SP, izidi:

1. Mark Cavendish (VBr)                  5:40:27
2. Matt Goss (Avs)
3. Andre Greipel (Nem)
4. Fabian Cancellara (Švi)
5. Jurgen Roelandts (Bel)
6. Romain Feilleu (Fra)
7. Borut Bozič (Slo)
8. Edvald Boasson Hagen (Nor
9. Oscar Freire (Špa)
10. Tyler Farrar (ZDA)
...
20. Grega Bole (Slo)
45. Gorazd Štangelj (Slo)
50. Jani Brajkovič (Slo)
66. Jure Kocjan (Slo)                    vsi isti čas
15. Kristijan Koren (Slo)                    +0:49

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.