Šport
110 ogledov

''Če sploh, potem sta bila idiota dva''

VN Malezije Formula 1 EPA
Sebastian Vettel je po trčenju z Nicom Rosberbom zatrdil, da je šlo za običajen dirkaški incident. O Nemčevi usodi bodo odločali komisarji.

Dirka za VN Malezije se je za šitirkratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla končala že v prvem ovinku, ko se je odločil za prehitevanje Maxa Verstappna, narobe ocenil pot zaviranja in trčil v Nica Rosberga.

Nemcu je polomilo obeso sprednjega kolesa, medtem ko je vodilnega dirkača prvenstva obrnilo v nasprotno smer. Verstappen je po radijski zvezi dejal, da si je dirkač Ferrarija privoščil ''norost'', čemur pa Vettel oporeka.

''Zaviral sem v istem trenutku kot on. Bila sva kolo ob kolesu in stiskal me je na notranjo stran. Oba bi lahko brez težav prevozila ovinek,'' je menil nekdanji dirkač Red Bulla.

''Nico je imel drugo linijo. Bil je spredaj in nima nič s tem. Ni se mu bilo treba obremenjevati s tem, kaj se je dogajalo za njim. Dve stvari sta šli narobe: prva je ta, da je nedolžnega Nica obrnilo, druga pa ta, da jaz stojim tukaj, medtem ko dirka še traja,'' je takoj po odstopu pojasnjeval eden najuspešnejših dirkačev vseh časov.

O krivcu za incident ni želel izgubljati besed, dejal je le, da je želel prevoziti ovinek. ''Poskušal sem narediti vse, da bi prevozil ovinek. Nisem prepozno zaviral. Nico se je želel vmešati v boj z Lewisom in takrat sva zadela,'' je pojasnil Vettel.

Nesrečo bodo pregledali komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), ki bi lahko Vettla kaznovali pred naslednjo dirko za VN Japonske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.