Šport
119 ogledov

Cilj izpolnjen, pot do raja še dolga

slovenska futsal reprezentanca Facebook
Slovenska reprezentanca v futsalu je izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom na prvi del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

V predkvalifikacijski skupini 2 v Skopju je futsalska reprezentanca Slovenije zasedla prvo mesto in se zanesljivo uvrstila v drugi del kvalifikacij. V tretjem, zadnjem kolu je premagala Kosovo (7:1).

Izbranci Andreja Dobovičnika, ki so za napredovanje potrebovali točko, so se v prvem delu mučili s tekmecem. V 4. minuti so se znašli v zaostanku, šele v 19., predzadnji minuti prvega dela je Igor Osredkar izenačil. Ko je Kristijan Čujec ob koncu 23. minute dosegel vodilni gol, pa jim je steklo. Na 3:1 je povišal Rok Mordej (26.), na 4:1 s svojim drugim golom Osredkar (28.), na 5:1 Žiga Čeh (35.), svoj drugi gol je dosegel tudi Čujec (36.), prvo mesto pa je Sloveniji v zadnji, 40. minuti zagotovil Teo Turk.

Slovenci so po dveh zmagah in remiju na koncu imeli boljšo gol razliko od drugouvrščenih Ukrajincev, ki so danes s 5:1 premagali Severno Makedonijo.

slovenska futsal reprezentanca SP 2020 Šport Slovenija na pragu napredovanja v naslednji krog

V zadnji del kvalifikacij potujeta prva in druga ekipa skupine, tretja in četrta pa v dodatne kvalifikacije za Euro 2022. Svetovno prvenstvo, na katerem Slovenija še ni igrala, bo prihodnje leto v Litvi, iz Evrope se bo na SP 2020 uvrstilo šest reprezentanc.

Kvalifikacije za SP (skupina 2), 3. kolo:

Slovenija - Kosovo 7:1 (1:1)
Ukrajina - Severna Makedonija 5:1 (4:0)

LESTVICA:
1. Slovenija 7
2. Ukrajina 7
3. Kosovo 3
4. Severna Makedonija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.