Šport
24 ogledov

Del Potro "za nagrado" proti Noletu v polfinalu

Del Potro Federer ATP World Tour Finals London EPA
Juan Martín del Potro si je z zmago proti Rogerju Federerju na zadnji tekmi skupinskega dela zaključnega turnirja v Londonu priigral vstopnico za polfinale. Z večerno zmago nad Jankom Tipsarevićem je David Ferrer poskrbel za polfinalni par Federer - Andy Murray in Del Potro - Novak Đoković.

V prvem sobotnem teniškem dvoboju najboljše osmerice igralcev sveta na zaključnem turnirju v Londonu si je Švicar Roger Federer kljub porazu proti Argentincu Juanu Martínu del Potru priboril polfinalni nastop.

Polfinalni pari so bili vse do zadnjega kljub vsemu zaviti v meglo, saj jih je zaradi zapletenega stanja na lestvici določil šele večerni obračun med Špancem Davidom Ferrerjem in Srbom Jankom Tipsarevićem. V skupini B je bilo možnih kar sedem scenarijev, zmaga Argentinca po treh nizih pa je še bolj zapletla položaj.

Večerna zmaga Tipsarevića bi kot prvouvrščenega v polfinale poslala Del Potra, zmaga Ferrerja pa je pripeljala do tega, da so bili trije igralci izenačeni z enakim številom zmag, zaradi višjega odstotka osvojenih nizov pa je prvo mesto tako osvojil Federer.

Šestkratni zmagovalec teniškega zaključka sezone se bo v polfinalu pomeril z Britancem Andyjem Murrayjem, drugouvrščeni Del Potro pa bo igral proti Novaku Đokoviću.

ATP World Tour Finals, 3. kolo:

Skupina B

Juan Martín del Potro (Arg) : Roger Federer (Švi) 7:6 (3), 4:6, 6:3;
David Ferrer (Špa) : Janko Tipsarević (Srb) 4:6, 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.