Šport
17 ogledov

Didi ne bo več slon

Sport 22.01.12, didier drogba, foto: epa EPA
Didier Drogba se je odločil, da ne bo več oblekel dresa Slonokoščene obale in se bo raje posvetil klubski prihodnosti.

Napadalec Chelseaja je za svojo domovino zbral 104 nastope in pri tem dosegel 65 zadetkov. Šestintridesetletni nogometaš se je zdaj odločil, da ne bo več igral za slone.

"Z veliko žalostjo sem se odločil končati svojo reprezentančno kariero. Zadnjih 12 let, ko sem bil član izbrane vrste, je bilo zelo čustvenih. Od prvega vpoklica do zadnje tekme sem se trudil po najboljših močeh. Ponosen sem, da sem bil osem let kapetan Slonokoščene obale in sem pomagal pro njeni umestitvi na svetovni zemljevid nogometa s sodelovanjem na treh mundialih in petih afriških prvenstvih," je v izjavi za javnost zapisal Didier Drogba in dodal: "Ne morem se dovolj zahvaliti navijačem za podporo, ki sem jo imel v teh letih. Vsi moji zadetki, nastopi, zmage so bile za vas. Rad vas imam."

Drogbaje prvo tekmo za slone odigral septembra 2002, prvič pa je zatresel mrežo februarja 2003 ob zmagi s 3:0 proti Kamerunu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.