Šport
34 ogledov

Dinamo vržen iz Lige prvakov?

navijači dinamo zagreb huligani EPA
Mladinski ekipi Dinama grozi izločitev iz Lige prvakov.

Mladinski pogon Dinama se lahko že vrsto let pohvali z izjemnimi ekipami, sedanja generacija pa sodi med najboljše v Evropi. V osmini finala Lige prvakov so v Belgiji z 2:0 odpravili Anderlecht, v četrtfinalu pa jih je tako čakal dvoboj z Barcelono.

V hrvaških medijih so se o mladeničih Dinama že razpisali kot o eni najlepših zgodb hrvaškega nogometa, a iz Uefe je danes prispel dopis, ki je reči precej spremenil. Na temi proti Anderlechtu je namreć zaigral 18-letni Matija Fintić, ki pa zaradi treh rumenih kartonov, te je prejel na tekmah z Arsenalom, Bayernom in Olympiacosom, ni imel pravice nastopa. Fintić je na tekmi sicer odigral le zadnjih sedem minut, ko je bilo že vse pravzaprav odločeno.

"Srce se mi je zlomilo, ko sem izvedel za to. Mi smo svoje na terenu sicer opravili," je dejal trener mladih Dinamovcev Mario Cvitanović. Delegat je po tekmi Belgijce obvestil o dogodku, a so se pri Anderlechtu odločili, da se ne bodo pritožili. Vseeno lahko Uefa tudi sama sproži postopek.

V tej sezoni se je podobna reč že pripetila madridskemu Realu, ko je v španskem pokalu proti Las Palmasu zaigral Rus Denis Čerišev. Tega so ob polčasu zamenjali, že prej je dosegel gol, madridski velikan pa je bil kasneje izključen iz kraljevega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.