Šport
16794 ogledov

Đokovićeva poteza trese teniški svet: "Nekaj se je moralo zgoditi"

Đoković Epa
V teniških krogih je prisotno precejšnje začudenje nad zadnjo karierno odločitvijo najboljšega teniškega igralca vseh časov Novaka Đokovića.

Pred dnevi je kot strela z jasnega udarila novica, da se prvi igralec sveta Novak Đoković sredi sezone razhaja z večletnim trenerjem, nekdanjim hrvaškim tenisačem Goranom Ivaniševićem

Đoković Razhod Šport Konec je, Đoković močno presenetil z odločitvijo

Hrvaški teniški strokovnjak, ki ga je Srb zaposlil v želji po izboljšanju svojega začetnega udarca, je bil član Đokovićeve ekipe od leta 2018. V tem času se je Đoković razšel tudi z dolgoletnim prvim trenerjem ekipe Marianom Vajdo, s katerim sta sodelovala vse od tenisačevih najstniških let.

Vajdina odločitev, da se po 15 letih skupne poti umakne in svoj čas posveti družini, je takrat naletela na burne odzive v srbskem medijskem prostoru, kjer je nekdanji tenisač Radmilo Armenulić razhod komentiral takole: "Veste, to je tista stara zgodba, ko podgane prve zapustijo potapljajočo se ladjo."

Izkazalo se je, da odhod Vajde v nobenem pogledu ni bil poguben, saj je Đoković tudi brez njegove pomoči še naprej nizal rekord za rekordom.

Če je bil razhod z Vajdo na nek način pričakovan, glede na to, da je med njima prihajalo do trenj že v času, ko je ekipi 'poveljeval' Boris Becker, pa je slovo Ivaniševića vsekakor veliko presenečenje.

"To me je presenetilo," je v pogovoru za Tennis Channel dejal Andy Roddick, nekdanji prvi igralec sveta in eden redkih vrhunskih tenisačev, ki ima proti Đokoviću pozitivno razmerje zmag in porazov (5-4). Na Američanovo srečo sta z izjemo enega dvoboja vse odigrala pred letom 2011, ko se je Srb prvič povzpel na vrh teniške lestvice.

Đoković Roddick | Avtor: Profimedia Novak Đoković in Andy Roddick Profimedia

"Takšnih odločitev se ne sprejema marca ali aprila. Mislim, da je bilo tole presenečenje za oba. Nekaj se je moralo zgoditi, da sta se tako odločila sredi sezone. Đoković je že prevetril celotno ekipo, zdaj bo zamenjal tudi Ivaniševića. Me prav zanima, kdo bo naslednji na vrsti za odstrel," je komentiral Roddick, ki pričakuje, da se bo Srb kmalu vrnil k preverjeni formuli.

Casper Ruud Ni tako, kot se zdi Šport "To ni normalno!" Zvezdnik vpričo kamer razkril temno plat turnirja

"Kadarkoli se je zgodilo kaj takega, sta na koncu pristala skupaj z Vajdo. To se je v preteklosti že dogajalo (Vajda je bil Đokovićev trener od leta 2006 do 2016 ter od leta 2018 so 2022, op. a.). Težko si predstavljam, da se bo pri 37 letih podal v neznano. Presenečen bi bil, če bi samo nekaj tednov pred začetkom Roland Garrosa pripeljal povsem novega trenerja. Morda se motim, kar ne bi bilo prvič," je pristavil Roddick.

Ivanišević Balkanska naveza Šport Kakšno razkritje! Toliko Đoković plačuje legendarnega Hrvata

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.