Šport
16 ogledov

Dotik Urši vzel finale, fantoma kolajno

Urša Kragelj EP polfinale 2011 Žurnal24 main
Urša Kragelj je bila tretja v kvalifikacijah in v četrtfinalu, a je zaradi treh dotikov obstala v polfinalu (12.). Luka Božič in Sašo Taljat sta se med kanuisti dvojci prebila v finale, a končala na devetem mestu.

Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila slovenska aduta za kolajno (v Seu d'Urgellu sta bila že bronasta na svetovnem prvenstvu), sta v finalu evropskega prvestva v slalomu na divjih vodah osvojila deveto mesto med kanuističnimi dvojci, kar je zanju mesto slabša uvrstitev kot na lanskem prvenstvu stare celine v Bratislavi. "Vožnja je bila sicer malo hitrejša, toda sam z njo še nisem zadovoljen. Nisva popravila tistega, kar sva si zadala. V prvih dveh vratcih sva bila boljša, steklo je, ampak nisva ubrala prave linije," je po nastopu povedal Božič. Tudi Taljat je podobnega mnenja. "Določene stvari sva popravila, na določenih sva se malo uštela, tako da se na koncu ni izšlo najbolje," je dejal Taljat in priznal, da trenutno pač sodita na mesto, ki sta ga zasedla.

Že v polfinalu sta v C-2 s 14. mestom izpadla Dejan Kralj in Simon Hočevar, medtem ko sta Urban Jarc in Luka Slapšak tekmovanje sklenila že v kvalifikacijah na 26. mestu. Zmagala, in to že šestič na evropskih prvenstvih, sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta za vsega pet stotink sekunde ugnala srebrna Poljaka Marcina Pochwalo in Piotra Szczepanskega, tretja pa sta bila Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier.

Povsem pa so se nastopi ponesrečili kajakašicam. Urša Kragelj, branilka bronastega odličja z lanskega EP, je ostala brez finala na 12. mestu, Eva Terčelj je bila 15., Nina Mozetič pa je z 21. mestom obstala v četrtfinalu. V ženskem kajaku je sicer zlato osvojila Nemka Claudia Baer, srebro Slovakinja Jana Dukatova, bron pa Britanka Elizabeth Neave. "Dotika si pač ne bi smela privoščiti. Vožnja ni bila najbolj sproščena. Vedela sem, da moram odpeljati brez kazenskih sekund, ampak da bom z le štirimi sekundami zaostanka na koncu 12., to pa ne. Škoda, res. Zdaj bi šla še enkrat na start, če bi se dalo, ampak se ne da," je po nastopu povedala Kragljeva. Ta je dodala, da ni bil prevelik pritisk tisti, ki jo je stal finala. "Ne, ni tako. Na tekmi te je lahko strah ali pa ne, lahko si bolj napet na startu ali pa ne. Poskusila sem vložiti vse, kar se je dalo. Ne bom rekla, da sem taktizirala, vendar ... Pač, ni se izšlo."

Ob koncu sobotnega programa so se na ekipnih tekmah pomerili še dvojci in kajakašice. Med dvojci so slavili Čehi pred Slovaki in Nemci, med kajakašicami pa Čehinje pred Avstrijkami in Slovakinjami. Slovenska dekleta so bila šesta, dvojci pa sedmi, oboji so tekmovanje končali v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.