Šport
9 ogledov

Drugi poraz zmajev in zadnje mesto v ligi

telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige Ebel v Dornbirnu izgubili z domačo ekipo z 0:4 (0:2, 0:2, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so sezono lige Ebel začeli v petek, 13. septembra, razplet v Innsbrucku pa zanje ni bil najboljši. Potem ko so bili večji del tekme enakovreden tekmec, so ob koncu v manj kot dveh minutah dobili dva gola in doživeli prvi poraz (2:4).

A časa za objokovanje razpleta ni bilo, saj jih je že manj kot 24 ur pozneje čakala nova tekma. V letos nekoliko spremenjenem sistemu tekmovanja (vodstvo lige dopušča združevanje najbolj oddaljenih gostovanj v dveh zaporednih dneh) so se preselili še na skrajni zahod Avstrije in se pomerili z Dornbirnom. Z njim v minuli sezoni niso imeli najboljših izkušenj, vse to pa se je preneslo tudi v to sezono, saj so doživeli gladek poraz.

Dornbirn srečno povedel

Domači so povedli po srečni akciji, ko je najprej eden od glavnih sodnikov za golom zmajev zaustavil plošček, ki so ga gosti hoteli izbiti, zmedena ljubljanska obramba pa je takoj zatem klonila. Drugi zadetek so domači zabili v 16. minuti, ko so unovčili eno številnih premoči igralca več (tekma se je končala s skupno kar 90 kazenskimi minutami).

Sodniki dodali svoje

V drugi tretjini so domači kmalu dosegli še tretji gol, ki pa je tudi bil nekoliko sporen, saj so pred hitrim protinapadom očiten prekršek ob ogradi naredili domači hokejisti, sodniki pa niso bili tega mnenja. Dornbirn je ljubljansko mrežo četrtič zatresel z dvema igralcema več v 35. minuti, kar pa je bila le še pika na i zasluženi zmagi.

Domači vratar nerešljiva uganka

Sicer bi tudi Ljubljančani lahko dosegli kakšen zadetek, saj so imeli nekaj priložnosti, vse njihove strele pa je polovil izvrstni domači vratar Adam Dennis.

Po današnji tekmi bodo naslednjo zmaji odigrali čez šest dni, spet pa bodo gostovali, njihov tekmec bo Linz. Prvo domačo tekmo pa bodo ljubljanski hokejisti, ki jim bodo medtem njihov dom pod Rožnikom iz košarkarskega prizorišča Eurobasketa spet preuredili v ledeno dvorano, igrali šele 24. septembra s Salzburgom.

Liga Ebel, 2. kolo:

Dornbirn : HDD Olimpija 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Brooks (11), Aquino (16), Grabher Meier (23), Mink (35)

Sapa Fehervar : HC Bolzano 3:6 (0:2, 2:2, 1:2)
Magosi (24), Tokaji (35), Naglich (41); Beaudoin (10), Insam (11, 43), Bernard (32), Egger (34), Santorelli (59)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.