Šport
20 ogledov

Dugonjić naskakuje prvo odličje

Slovenske športnice in športnike po četrtkovem odprtju 17. sredozemskih iger v turškem Mersinu.

Danes jih že čakajo prve preizkušnje v tekmovalnih arenah, saj se bodo preizkusili v boksu, jadranju, judu, plavanju, gimnastiki, taekwondoju in veslanju.

Najmočnejše slovensko orožje bo zagotovo plavalec Damir Dugonjić. Ravenčan bo skupaj z Matjažem Markičem nastopil na 100 metrov prsno, v tej disciplini pa se bosta preizkusili tudi Tjaša Vozel in Tanja Šmid. Slednja bo nastopila tudi na 200 metrov mešano, tako kot Anja Klinar, ki jo nato čaka še tekma na 400 metrov prosto. Pred Robertom Žbogarjem in Lucijo Kous je preizkušnja na 50 m hrbtno, Martin Bau pa se bo preizkusil na 400 m prosto.

V judu bodo nastopili Petra Nareks (do 52 kg), Vlora Beđeti (do 57 kg), Matjaž Trbovc (do 60 kg) in Andraž Jereb (do 66 kg), pred taekwondistko Ano Petrušić pa so boji v kategoriji do 49 kg.

Boksarja Gregorja Debeljaka (do 60 kg) in Aljaža Venka (do 75) čakajo predtekmovalni boji, prav tako slovenske veslače Aleša Zupana, Jureta Graceta, Jana Špika in Rajka Hrvata ter veslačico Anjo Šešum.

Slovensko jadralsko odpravo čakajo prvi plovi na morju pred Mersinom: Tina Mrak in Veronika Macarol ter Mitja Nevečny in Andraž Gulič se bodo preizkusili v razredu 470, Nik Pletikos in Matej Valič v razredu laser, Kim Pletikos pa v razredu laser radial.

Pred slovenskimi telovadkami so kvalifikacijski nastopi, v odsotnosti nesrečne Tjaše Kysselef, ki se je poškodovala na četrtkovem treningu, pa bodo nastopile Teja Belak, Saša Golob, Carmen A. Horvat in Tina Ribič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.