Šport
55 ogledov

Dugonjić odplaval nov državni rekord

Dugonjić EP v plavanju 50 metrov prsno Herning EPA
Trenutno najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić je na ekshibicijskem plavalnem dvoboju med ZDA in Evropo v Glasgowu dosegel nov slovenski rekord na 100 metrov prsno - 57,08 sekunde.

Dugonjić je bil 16 stotink sekunde hitrejši kot prejšnji teden v finalu evropskega prvenstva v Herningu na Danskem, kjer je osvojil bronasto medaljo, dosegel pa je natančno enak izid kot novi evropsko prvak Madžar Daniel Gyurta. "Pozna se, da se je Damir počasi adaptiral na Evropo in časovno razliko, zato je bil še nekaj hitrejši," je povedal njegov trener Matija Medvešek.

Na tekmi je Dugonjić zasedel tretje mesto za Američanom Kevinom Cordesom (56,88) in Nemcem Marcom Kochom (57,05). Dugonjić je v Glasgowu nastopil še s štafeto 4 x 50 metrov mešano, ki pa je morala priznati premoč tekmecem z one strani Atlantika.

Dugi: Super je bilo plavati za Evropo

Visokorasli Korošec je ob tem plaval še v dveh mešanih štafetah, tudi v odločilni ob koncu dneva. "Takšna tekma je bila res super. Vzdušje je bilo enkratno, pa tudi izid je bil napet vse do konca, zato smo morali plavati še eno mešano štafeto, kjer o bili za desetinko boljši tekmeci. Meni je bilo super plavati za Evropo, seveda pa sem bil zelo zadovoljen z novim državnim rekordom na 100 prsno," je iz Glasgowa sporočil Dugonjić, ki si po med prazniki vzel teden dni odmora: "Potem pa se začnem pripravljati na sezono v 50-metrskem bazenu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.