Šport
15 ogledov

Dvorana še pred OI 2012

"Sam do sebe nimam nekih velikih zahtev," pove Mitja Petkovšek. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Gimnastični center v Ljubljani bodo zgradili do leta 2011. Športni objekt bo stal do tri milijone evrov. "Že pred tremi leti nisem dvomil," je novico pospremil Mitja Petkovšek.
 
 

Želim si, da se na ministrstvu zavedo stiske, ki jo ima gimnastini šport v Sloveniji.

Edvard Kolar

 
Gimnastični center Pegan- Petkovšek, ki ga bodo zgradili v športnem parku Svoboda na Viču, je zdaj po treh letih dobil nov zalet. Letos naj bi sklenili postopke urejanja zemljišč, naslednje leto pridobili gradbeno dovoljenje, v letu 2011 pa naj bi ga zgradili. "Objekt naj bi predali v uporabo pred olimpijskimi igrami v Londonu leta 2012," je napovedal podpredsednik Gimnastične zveze Slovenije (GZS) Edvard Kolar. Vrednost celotne investicije je ocenjena med 2,5 in tremi milijoni evrov, financirali pa ga bodo z javno-zasebnim partnerstvom.

Pol na plečih sponzorjev
GZS bo morala zbrati do 50 odstotkov sredstev od pokroviteljev. "Nosilca takega projekta morata biti mesto in država, a tudi gospodarstveniki bomo pomagali po najboljših močeh, da že enkrat končamo to zgodbo," je napovedal mecen slovenske gimnastike Jože Mermal. Gradnja nove dvorane bi namreč morala steči že letos. Ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) in Fundacija za šport sta temu projektu že namenila 270 tisoč evrov. "Na MŠŠ imamo rezervirana sredstva, na Mestni občini Ljubljana (MOL) je volja, tako da pričakujemo, da bi dela lahko stekla najpozneje naslednje leto." MOL je sicer na MŠŠ naslovila predlog, po katerem naj bi država zagotovila kar 2,5 milijona evrov. O uresničitvi tega predloga je Kolar skeptičen, vendar pa meni, da bi se moralo ministrstvo zavedati, da je investicija v gimnastično dvorano v primerjavi z drugo športno infrastrukturo nizka.

"Že pred tremi leti nisem dvomil, da bo dvorana v treh letih zgrajena. Zdaj imam še manj razlogov, da bi dvomil, in sem zato še večji optimist," pa je dejal Mitja Petkovšek, ki v Narodnem domu še vedno trenira v nemogočih razmerah. Poleg osrednjega vadbenega dela na Viču načrtujejo še rekreacijski ter spalni, gostinski in poslovni del.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.