Šport
298 ogledov

Eden najbolj bogatih športnih dogodkov v zgodovini

Floyd Maywather Connor McGregor EPA Floyd Maywather in Connor McGregor med tehtanjem pred dvobojem.
Danes ponoči okrog 5. ure po srednjeevropskem času bodo ljubitelji borilnih veščin prišli na svoj račun, ko se bosta v Las Vegasu v dvorani T-Mobile po boksarskih pravilih pomerila nepremagani boksarski šampion Floyd Mayweather in prvak mešanih borilnih veščin Connor McGregor.

O dvoboju se govori že nekaj mesecev, zdaj bo do njega končno prišlo. Borec iz kletke, razvpiti Irec Connor McGregor, bo skušal po boksarskih pravilih premagati svojega idola iz mladih let Floyda Mayweatherja, nespornega vladarja velterske kategorije.

Dvoboj ima seveda veliko pozornosti predvsem v deželi šova in bogastva ZDA, a ga skrbno spremljajo tudi drugi svetovni mediji. Govora je o tako imenovanem dvoboju stoletja, ki bo tudi pred televizijske sprejemnike na plačljivih programih prikoval več sto milijonov gledalcev. Dvoboj bo možno videti v preko 200 državah sveta.

Jon Jones Daniel Cormier UFC Šport Jones v tretji rundi nokavtiral Cormierja

Stavnice več možnosti za zmago pripisujejo boksarju, Mayweather velja za borca, ki ima izvrstno obrambo, tu bo McGregor s svojo tehniko, v njegovem športu je namreč dovoljena tudi borba s komolci, nogami in še čim, česar zdaj ne bo, v nekoliko slabšem položaju.

V ospredju je najbolj denar, samo v ZDA bo treba za ogled po televiziji odšteti kar 99,95 dolarja, po pričakovanjih pa naj bi dogajanje spremljalo preko 50 milijonov gledalcev. Kot je razkril ponudnik Showtime, naj bi za ogled prenosa prodal več kot pet milijonov dostopov, kar pomeni, da bo dvoboj spremljal vsak šesti Američan.

Za zdaj si rekord za največ ogledov lasti dvoboj Mayweather - Manny Pacquiao iz leta 2015, ko je bilo prodanih 4,6 milijona plačljivih dostopov za 437 milijonov dolarjev, tokrat naj bi organizatorji s tega naslova "pospravili" preko 600 milijonov ameriških zelencev. Po poročanju medijev naj bi Mayweather za dvoboj prejel skoraj 200 milijonov dolarjev, McGregor pa nekaj več kot 100 milijonov.

Pregrešno drage vstopnice

Floyd Maywather Connor McGregor | Avtor: EPA Floyd Maywather in Connor McGregor na tehtanju pred dvobojem. EPA

Za ogled v dvorani je bilo treba odšteti od 1500 dolarjev za zgornje vrste, do 24.000 za sedeže ob ringu, dvorana sprejme 20.000 gledalcev. Po mnenju časnika Forbes gre za enega najbogatejših športnih dogodkov v zgodovini.

Če je dvoboj tega denarja vreden, mediji ne povedo, a če gre na dogodek gledati kot na zabavo in šov, potem je namen dosežen. V ZDA so dvoboji v mešanih borilnih veščinah izredno priljubljeni in navijači svojemu ljubljencu McGregorju napovedujejo celo zmago nad arogantnim, a izvrstnim boksarjem Mayweatherjem.

Glede na pravila dvoboja naj bi bilo vse skupaj pisano na kožo Mayweatherju, v primeru, če ta ne bo kalkuliral in preračunljivo z morebitnim porazom odprl možnosti za povratni dvoboj. S tem bi oba borca imela še večjo priložnost priti do bogastva, ki ga zagotavljajo množice gledalcev in pokrovitelji.

Dvoboj bo drevi v dvorano pritegnil tudi številne znane goste, med njimi košarkarskega zvezdnika LeBrona Jamesa, igralca Denzela Washingtona in Angelino Jolie, milijonarja Elona Muska ... Sodnik v ringu bo Robert Byrd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.