Šport
268 ogledov

Eden največjih zvezdnikov bo sklenil kariero

alberto contador EPA
Alberto Contador je sporočil, da se bo po koncu dirke po Španiji, ki bo od 19. avgusta do 10. septembra, upokojil.

Štiriintridesetletni Alberto Contador je v svoji karieri zmagal v skupnem seštevku na vseh treh tritedenskih dirkah, dirki po Franciji, Italiji in Španiji.

"Pozdravljeni vsi, rad bi vas obvestil o dveh stvareh. Prva je, da bom od 19. avgusta vozil na Vuelti, druga pa, da bo to moja zadnja dirka v vlogi profesionalnega kolesarja. To vam sporočam z veseljem, ne z žalostjo. To je odločitev, o kateri sem dobro premislil, in menim, da je to najboljše slovo, če se upokojim na domači dirki v moji državi. Prepričan sem, da so pred nami trije izjemni tedni," je v videoposnetku, ki ga je objavil na Instagramu, dejal Contador.

Primož Roglič Intervju Šport Primož Roglič: Froome je premagljiv že zdaj, toda ...

Španec je v karieri trikrat zmagal na dirki po Španiji ter dvakrat na dirkah po Franciji in Italiji. Med profesionalci ima 67 zmag. Črni madež nad njegovo kariero je dopinški prekršek iz leta 2010. El Pistolero, kakršen je vzdevek Contadorja, je zaradi zlorabe klenbuterola takrat ostal brez skupne zmage na dirki po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice