Šport
70 ogledov

Ekipa BMC Racing zmagovalka uvodne preizkušnje

EPA
Z ekipno vožnjo na čas se je danes v francoskem Nimesu začela 72. kolesarska dirka po Španiji, zadnja tritedenska dirka v sezoni.

Prva je bila na vrsti ekipna vožnja na čas, ki so jo dobili predstavniki ameriške ekipe BMC Racing (15:58). Drugi čas so postavili pri QuickStepu, tretji so bili člani Sunweba, oboji s šestimi sekundami zaostanka.

Na dirki med 198 kolesarji sodelujejo tudi trije Slovenci, Jan Polanc in Matej Mohorič v ekipi UAE Emirates, ter Domen Novak v dresu Bahrain-Meride. Slednje moštvo je danes z 31 sekundami zaostanka zasedlo deveto mesto, Polanc in Mohorič sta v dresu UAE Emirates zasedla 19. mesto s 47 sekundami zaostanka med 22 sodelujočimi ekipami.

Vsi trije Slovenci na dirki nastopajo v vlogi pomočnikov. Polanc bo prihodnje tri tedne delal za svoja kapetana v gorah, Mohorič bo eden ključnih mož svoje ekipe v sprintih, mladi Novak pa bo predvsem nabiral izkušnje, a hkrati skušal pomagati prvemu zvezdniku ekipe Italijanu Vincenzu Nibaliju.

Eden favoritov za končno zmago Christopher Froome je bil danes s svojo ekipo Sky četrti, zaostal je devet sekund. V nedeljo bo na vrsti 2. etapa, ki bo kolesarje od Nimesa preko 201 kilometra popeljala do slikovitega Gruissana, kolesarji bodo tako še en dan v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.