Šport
703 ogledov

Eksotični Ferci pošteno prestrašili Slovence, tako se je končalo

Slovenija - Ferski otoki Profimedia
Evropsko prvenstvo v rokometu: uspešen začetek Slovenije, ki pa je dolgo trla odpor Ferskih otokov.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je uspešno začela nastope na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V prvem krogu skupine D je v Berlinu z 32:29 (13:13) premagala Ferske otoke in zabeležila pomembni točki v boju za napredovanje v drugi del tekmovanja. Drugi dvoboj v skupini D bosta ob 20.30 odigrali izbrani vrsti Norveške in Poljske.

Večji del večera tesen obračun v Mercedes-Benz Areni, ki so jo zasedli predvsem ferski navijači ob debiju njihove reprezentance, so Slovenci odločili v drugem polčasu, ko so prevladale izkušnje z velikih tekmovanj ter daljša klop.

Najboljši strelec pri Slovencih je bil z osmimi goli Aleks Vlah, sedem jih je dosegel Miha Zarabec. Pri Fercih je devet golov dosegel Elias a Skipagoetu.

Varovance selektorja Uroša Zormana v soboto čaka obračun s Poljsko (18.00), v ponedeljek pa za konec prvega skupinskega dela še proti Norveški (20.30).

V drugi del napredujeta najboljši dve reprezentanci, skupina D pa se bo v Hamburgu križala še s skupinama E in F.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.