Šport > Slovenija poka od ponosa
11163 ogledov

"Bil sem v deliriju. Ne vem, kaj sem naredil"

Saša Dončić
Med junaki istanbulske odprave je bil tudi nekdanji košarkar, ki je s svojimi izjavami obnorel Slovenijo.

Saša Dončić je po zaslugi sodelovanja pri prenosih požel skoraj toliko slave kot njegov sin Luka Dončić, ki si je z igrami celo priboril uvrstitev v najboljše peterko prvenstva.

A naporno je bilo tudi za njegovega očeta. "Ne vem, kako sem doživel zadnja dva tedna. Pravzaprav ... Doživel sem že, ne vem pa, kako sem jih preživel. Bila je ekstra čustveno, bilo je ful dobro, ne vem, ekstra, ekstra," je dejal Dončić starejši po vrnitvi v domovino, kjer ga je najprej navdušil sprejem na Brniku, nato pa še norišnica na Kongresnem trgu v Ljubljani.

sprejem zlatih košarkarjev Šport Igor Kokoškov o ščipanju in vprašanju, ali bo še na slovenski klopi

In kaj je naredil prvo, ko je bilo konec finalne tekme? "Iskreno povem, da sem bil v takšnem deliriju, iskreno povedano ne vem, kaj sem naredil. Verjetno sem skočil, zavpil, koga objel, ne spominjam se. Če bi z eno besedo moral opisati slovensko igro na tem evropskem prvenstvu bi uporabljal besede super, veličastno, atraktivno, hitro, moderno, vse je bilo ful, ful dobro."

Dončić je že na začetku izločilnih bojev sicer napovedal finale Slovenija - Srbija in zmago Slovencev v finalu. "Prvi del evropskega prvenstva smo se še vsi malo tipali, gledali, ampak pred Istanbulom sta bili dve ekipi, ki sta pokazali daleč največ. Finale Slovenija - Srbija je bilo zame povsem pričakovano in zasluženo. Gre za dve vrhunski ekipi."

Edo Murić Pogovor Šport "Tonči bo sam klical, kdaj je zbor reprezentance"

Za nekatere se je Luka na tokratnem EuroBasketu dokončno postavil na sredo košarkarskega zemljevida, komaj 18-letni košarkar je bil izpostavljen v številnih svetovnih medijih, v Španiji, kjer seveda igra, pa so mu naklonili na primer tudi naslovnico v sloviti Marci in pri tem zapisali, da je Španiji snel krono. "Bomo videli, če se je res dokončno afirmiral. To bo pokazala nova sezona. Počasi. Na tem prvenstvu je bil dober, a prihaja nova sezona, vse bo novo in bomo videli," na žogo ob navdušenju medijev stopa Saša Dončić. "Dovolj je star, da ve, da je danes žurka, jutri pa je nov dan. Na vrsto prihajajo nova dokazovanja, novi treningi. Te stvari ima razčiščene!" še dodaja Saša.

Košarka Nekdanji slo. reprezentant Šport Nekdanji slovenski reprezentant: Kokoškov je bog, Dončić heroj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice