Šport > Slovenija poka od ponosa
6042 ogledov

"Brez veze, da rečem nekaj, kar bom obžaloval"

goran dragić Epa
Goran Dragić je po uvrstitvi Slovenije v finale evropskega prvenstva v košarki namignil, da bi lahko nadaljeval reprezentančno kariero.

Kapetan Goran Dragić je takoj po koncu polfinala odhitel do slovenskih navijačev, jih pozdravil, se poveselil z njimi in si sposodil slovensko zastavo, s katero je nato prišel na novinarsko konferenco. Tam je požel velik aplavz vseh prisotnih za besede: "Če ostane on, ostanem tudi jaz." Mislil je na selektorja Igorja Kokoškova.

Goran Dragić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Preobrat Šport Dragić bo še igral za reprezentanco, če ...

Po novinarski konferenci je moral ta stavek bolje razložiti slovenskim novinarjem, saj je pred in med prvenstvom večkrat dejal, da je to zanj zadnja reprezentančna akcija. "Brez veze, da zdaj rečem nekaj, kar bom kasneje obžaloval. Prespati moram vse skupaj, počakati na konec prvenstva, se nato odpočiti in umiriti, pa bomo potem videli, kako naprej. Zagotovo bo imela pri tem besedo tudi moja družina."

goran dragić | Avtor: Epa Epa
"To je vrhunec moje kariere. Bil sem eden tistih, ki so pred prvenstvom napovedali medaljo in sanje so se mi uresničile. Moram vse skupaj še malo prespati, mislim, da se bomo šele jutri zavedali, kaj smo dosegli. Tudi ko smo po tekmi prišli v slačilnico, smo se kar gledali in se sploh nismo znali veseliti. To so res sanje vsakega športnika. Celo življenje treniraš po dvakrat na dan, si zvijaš gležnje, kolena, imaš modrice po celem telesu, na koncu pa doživiš tisto, kar si želel celo kariero," je dodal Dragić.

"Ponosen sem, da sem kapetan teh fantov. Vsi delamo sto na uro za skupni cilj. Fante bodrim od prvega dne dalje in tudi pred polfinalom sem imel govor. Povedal sem jim, da moramo uživati v igri, saj smo si to zaslužili. Moramo se smejati tudi, ko nam ne gre dobro, saj sta smeh in veselje nalezljiva in ko ostali fantje vidijo, da se midva z Luko smejeva in veseliva, so tudi oni bolj sproščeni. Prav ta sproščenost je po mojem ključ do uspeha. Pred prihodom Kokoškova smo bili vsi napeti, nervozni, zdaj pa si v prostem času svoj gospodar, ko prideš na igrišče, pa opravljaš naloge profesionalnega igralca košarke," meni zvezdnik Miami Heat.

"Pred nami je še finale. Gremo po zlato medaljo. Lotiti se ga moramo kot vse tekme do sedaj, ne bo dovolj, da se samo pojavimo na igrišču. Američani pravijo, 'bring your game, not your name'." V prenesenem prevodu: Tekmo moramo dobiti s svojo igro, ne z imeni.

Goran Dragić je s povprečjem 21 točk, 5,4 podajami in 4,1 prvi kandidat za naziv najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP).

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Odzivi Šport "Sploh se nismo znali veseliti!" Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Slovenija v finalu! Šport Adiós amigos! Slovenski projektili razbili Špance!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.