Šport > Slovenija poka od ponosa
737 ogledov

Drama na tekmi med Hrvati in Črnogorci

Črna gora - Hrvaška EPA
Slovenija je imela na EP prost dan, Srbija pa je v skupini D sredi Istanbulu premagala Turčijo z 80:74, v "jugoslovanskem" dvoboju skupine C pa je bila Hrvaška v Cluju boljša od Črne gore s 76:72.

Obračun med Turčijo in Srbijo se je končal z zmagoslavjem Srbov. Za zmago v največjem turškem mestu si največ zaslug lastita prvi zvezdnik srbske reprezentance Bogdan Bogdanović s 17 točkami, velik delež pa je prispeval tudi organizator igre Stefan Jović, ki je 15 točkam dodal še devet podaj. V domači izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Melih Mahmutoglu z 19 točkami, štiri manj je prispeval Cedi Osman.

V isti skupini je Rusija je z nekaj težavami ukanila Belgijo s 76:67. Pri zmagovalcih je bil najbolj razpoložen Aleksej Šved, ki je 20 točkam dodal še po šest skokov in asistenc, pri Belgijcih pa je prednjačil Maxime De Zeeuw s 15 točkami. Latvija je imela na prvem dvoboju že 29 točk naskoka pred Veliko Britanijo, na koncu pa je "tesno" slavila s 97:92. Najbolj učinkovita sta bila Kristaps Porzingis z 28 in nekdanji košarkar Olimpije Davis Bertans z 22 točkami, pri Britancih pa Gabe Olaseni s 23 točkami in desetimi skoki.

V skupini C, ki jo gosti Cluj v Romuniji, je Madžarska ukanila Češko s 85:73 in dosegla svojo prvo zmago na evropskem prvenstvu po letu 1969. Za zgodovinsko zmago je najbolj zaslužen Adam Hanga, ki je Čehom nasul 31 točk ter zbral po osem skokov in podaj, pri osmoljencih pa je bil najbolj učinkovit Tomas Satoransky z 18 točkami in sedmimi skoki.

Goran Dragić, Luka Dončić Naslednji tekmec Šport "Odigrali bomo resno in zavzeto"

V drugi tekmi je Hrvaška proti Črni gori uvodoma povedla s 15:0, vseskozi zanesljivo vodila, na koncu pa reševala kožo. Še dobri dve minuti pred koncem zadnje četrtine so izbranci Aleksandra Petrovića vodili z devetimi točkami naskoka (73:64), a se je nato razigral košarkar Barcelone Tyrese Rice. Ta je najprej zadel met za tri točke, ob tem je bil nad njim storjen še prekršek, kar je naturalizirani Črnogorec tudi izkoristil. Sledila je blokada Bojana Dubljevića, ki jo je prilepil Dariu Šariću, v protinapadu pa je Rice znova iztržil prekršek za dva uspešna prosta meta. Sledil je še en neuspešen napad Hrvatov, Rice pa je 58 sekund pred zadnjim piskom sirene poskrbel za zaostanek svoje reprezentance z minus ena (72:73).

Šarić je nato zadel za 75:72, Nikola Ivanović pa je zgrešil met za tri točke, ki bi Črnogorcem prinesel podaljšek. Žoga se je zavrtela po obroču, a nato padla z njega. Ujel jo je Šarić, nad njim pa je bil storjen prekršek. Košarkar NBA ekipe Philadelphia 76-ers je zadel le en prosti met, a je tudi to zadoščalo za zmago. Bojan Bogdanović je dosegel 23, Šarić 14 točk, v črnogorski izbrani vrsti, ko jo vodi izkušeni Bogdan Tanjević, pa je bil najbolj učinkovit Rice z 22 točkami.

Španija je brez večjih težav opravila z Romuni, enimi od štirih prirediteljev letošnjega evropskega prvenstva. Španci so slavili z 91:50, najbolj učinkovit pa je bil Juancho Hernangomez z 20 točkami in 12 skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice