Šport > Slovenija poka od ponosa
18324 ogledov

"Jokala sem, ko je odhajal v Madrid"

luka dončić
Med tistimi, ki v živo spremljajo igre slovenske reprezentance v Istanbulu je seveda tudi mama najmlajšega slovenskega reprezentanta.

"Na moje tekme je prihajal, ko je bil čisto majhen. Pri dveh letih in pol je komaj čakal, da bo polčas in bo lahko vzel žogo ter jo vrgel proti košu. To so bili njegovi prvi koraki. Njegova idola sta bila Michael Jordan in Dražen Petrović," je o sinu Luki dejal njegov oče Saša Dončić.

Ta tokratni eurobasket spremlja kot strokovni komentator, mladega zvezdnika pa s tribun podpira tudi mama Mirjam Poterbin. Ta je bila pred petimi leti pred težko odločitvijo, saj si je Luka kot 13-letni fantič želel oditi v Madrid. "Rekel mi je 'mama, prosim, pusti mi oditi, to so moje sanje. Želim si v Real," je za hrvaški spletni portal 24sata.hr dejala Poterbinova.

"Srce mi je pokalo, jokala sem cele dneve, nisem vedela, kaj naj storim. Ne morem si zamišljati, da nekdo tako mlad odhaja od staršev. To je bila najtežja odločitev v mojem življenju, nikoli se več nisem znašla v takšnem položaju. V Madridu je živel v njihovi šoli, a mu je bilo zelo težko, saj ni poznal jezika, v Španiji pa malo ljudi govori angleško. Vsak konec tedna sem mu prišla na pomoč v Madrid, čez tri mesece pa je že govoril špansko," se je spomnila mama.

luka dončić Velika čast Šport Dončić prejel vse možne glasove

Že pri 16 letih, dveh mesecih in dveh dneh pa je Luka prvič zaigral v članski ekipi Reala in tako postal najmlajši košarkar s tem dosežkom v zgodovini kraljevega kluba. "Takrat sem že bila v Madridu. Preselila sem se pred dvema letoma in to mu veliko pomeni. Kuham, perem, pospravljam ... Delam vse, da lahko razmišlja le o košarki. Zanj je bilo težko, saj je vsak dan obiskoval šolo do 17.30, nato pa je imel še trening. Zdaj je že končal srednjo šolo in imava več časa za druženje," je še povedala Poterbinova.

 

A post shared by Miriam Poterbin (@mirjampoterbin) on

Ta je sinu za 18. rojstni dan kupila nekoliko drugačno darilo: "Luka ima rad stare avtomobile in za rojstni dan je dobil fiča. Želel si je rdečega, takšnega je tudi dobil. Pripeljal se je z njim na trening Reala, soigralci pa so se čudili. Vsi so se hoteli peljati z njim."

luka dončić real madrid Darilo in pol! Šport Slavljenec Dončić dobil legendaren avto Luka Dončić Šport To o Dončiću pravijo NBA igralci

Tudi Španija si je mladeniča želela zvabiti v svoje vrste. "Tu ni bilo nobenega dvoma, za Luko je bila Slovenija edina opcija. Vem, da so se Španci zanimali zanj, a ni bilo nobenega pritiska."

Španci so sicer proti Sloveniji klonili v polfinalu. "Pred tekmu sem mu dejala, da imam občutek, da bodo zmagali. Vsa Slovenija je bila prepričana v uspeh. Dobro, res nismo pričakovali, da bomo zmagali za 20 točk. Zdaj gremo do konca," pravi ponosna mama.

Komentarjev 1
  • blueone 00:52 17.september 2017.

    Super fant, še veliko uspeha v bodoči karieri

Sorodne novice