Šport > Slovenija poka od ponosa
2534 ogledov

Kokoškov: Medalje še nimamo

Košarka Epa
V slovenskem taboru po četrtfinalni zmagi nad Latvijo niso skrivali veselja, misli pa so že usmerili proti polfinalu s Španijo.

Slovenija je v zelo napeti in živčni četrtfinalni tekmi premagala Latvijo (103:97) in si priborila polfinalni obračun s Španijo. Kljub 34 točkam Kristapsa Porzingisa so varovanci Igorja Kokoškova na čelu z Goranom Dragićem in Luko Dončićem uspeli izvleči zmago.

Dončić Slovenija Latvija Latvijci padli Šport Tepež, provokacije, slabi sodniki - Slovenija v polfinalu!

"Bila je zelo težka tekma, tako po poteku kot za pripravo," je po srečanju in preboju v polfinale povedal Igor Kokoškov. "Ekipa Latvije je zelo posebna, (Kristaps, op. a.) Porzingis pa je izvenserijski igralec, kar je znova dokazal, a tudi slovenski fantje so pokazali, da imajo velik karakter in ogromno kakovosti. Zasluženo so zmagali in to je brez dvoma velik dan za slovensko košarko. Kljub čestitkam, ki prihajajo iz vseh strani, medalje še nimamo, zato moramo ostati zbrani in se naslednjega tekmeca lotiti tako kot vse ostale," je dodal slovenski selektor.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Risanke in trojke Šport "Mama, kar strah me je ..."

"Veseli smo, a vemo, da nas že čez dva dni čaka nova preizkušnja proti Španiji, ki ima fenomenalno ekipo in proti kateri bomo morali za zmago znova odigrati perfektno tekmo," je velik uspeh pospremil center Gašper Vidmar. "Obe ekipi sta si zelo želeli zmage, zato tudi nekaj vroče krvi na koncu. Porzingis je izjemen igralec, dal je ogromno točk, ima dober met in je zelo visok, toda z ekipno predstavo smo prišli do zmage. Ob polčasu nam je bilo jasno, da moramo pokazati pravi obraz, sicer bi lahko šlo vse delo preteklih dveh mesecev v nič," je menil slovenski orjak. 

Košarka Kakšne poteze! Šport Dragić, Dončić in Vidmar dvignili dvorano na noge

Edo Murić je pojasnil, da Slovenci niso želeli zapraviti vsega, kar so zgradili na prejšnjih šestih tekmah EuroBasketa 2017. "Zavedeli smo se, da lahko po šestih zaporednih zmagah s porazom vse zapravimo in gremo že jutri zjutraj na letalo za Slovenijo. Tega si nismo želeli, zato smo na igrišču pustili srce in dušo ter zasluženo zmagali. Čestitke fantom tudi za odlično končnico. Vidi se, da imamo vrhunske igralce, ki se jim roka v končnici ne zatrese. Ta zmaga bo zagotovo še dvignila našo samozavest, kar bo na naslednjih tekmah zelo pomembno, saj sem prepričan, da bo o zmagah odločala ena žoga."

Španija EuroBasket 2017 Pričakovano Šport Španci gladko opravili z Nemci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.