Šport > Slovenija poka od ponosa
19937 ogledov

Zato Gogi ne bo takoj treniral z ostalimi

Goran Dragić EPA
Goran Dragić bi danes moral začeti s kondicijskimi pripravami čez lužo, a ne bo.

Goran Dragić je s svojimi predstavami navdušil tudi svoje nadrejene pri moštvu Miami Heat, med njimi tudi legendo lige NBA Pata Rileyja. Človeka, ki je kot košarkar postal prvak leta 1972 z Los Angeles Lakers, v zgodovino košarke pa se je še bolj zapisal kot trener. Kar petkrat je namreč na ta način osvojil šampionski prstan, štirikrat z že omenjenimi Jezerniki, enkrat pa tudi z Vročico iz Miamija. Trikrat je bil izbran za trenerja sezone v ligi NBA.

sprejem zlatih košarkarjev Kapetan in lider Šport Dragić: "Takrat mi je padla tema na oči"

"Če se vrnem nazaj, ko smo se odločili, da ga pripeljemo v klub in se takrat odrečemo dvema izboroma v prvem krogu nabora, smo že vedeli, da dobivamo odličnega in tekmovalnega branilca, odlično osebo,"se je Riley dotaknil menjave iz leta 2015. "Od takrat je dokazal, da je prav vse našteto. Po mojem mnenju je imel lani All-Star sezono, če pogledate njegove številke. Kar je naredil s Slovenijo na evropskem prvenstvu in ob tem postal tudi najkoristnejši igralec ter v finalu v treh četrtinah zbral 35 točk ... Všeč mi je bila njegova poza Hulka, ki sem jo videl. Zato mu danes ni bilo treba opraviti kondicijskega testa. Preprosto ponosen sem nanj, ponosen sem, da ga imamo. Je igralec na katerega se lahko Spo (trener Erik Spoelstra, op. p.) izjemno zanese pri svojem načinu igre," je za Sun Sentinel dejal alfa in omega Miamija.

Izjavo si lahko ogledate TUKAJ!

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Gogijev uspeh je navdušil tudi soigralce. "Zaradi tega mi je toplo pri srcu. Resnično cenim takšnega šampiona. Ni pomembno za kakšno raven gre, če je uspeh tu ali tam. To, da je prinesel uspeh svoji državi in osvojil naziv MVP, nam je, njegovim bratom v garderobi, veliko pomenilo. Želimo si, da bi tako nadaljeval. Imel je priložnost, da je med sezonoma igral tekmovalno košarko in očitno je, da je dobro pripravljen," pa je povedal Dragićev soigralec James Johnson.

goran dragić pau gasol Spor Šport Francozi in Španci v boj za Kokoškova in Dragića

Dragić bo v naslednjih dneh sicer deležen drugačne obravnave kot njegovi soigralci. "Spo je o tem že govoril s svojim strokovnim štabom in Goranom. Ne dvomim, da bodo njegovi soigralci razumeli, da je zaradi tega, kar je delal v zadnjih dveh mesecih, dobro pripravljen in da zdaj potrebuje še nekaj počitka," je še dejal Riley in dodal: "Celo poletje je trdo delal in ne želimo si, da bi se poškodoval. Je v odlični kondiciji. Komaj čakam, da ga znova vidim."

goran dragić zoran dragić MVP prvenstva Šport Fant, ki je postal globalni superzvezdnik

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice