Šport > Slovenija poka od ponosa
1925 ogledov

Dončič s strahospoštovanjem o latvijskem zvezdniku

Luka Dončić EuroBasket 2017 Luka Dončić se zaveda kakovosti glavnega zvezdnika Latvije.
Vzhajajoča zvezda svetovne košarke - 18-letni Luka Dončić, je moral pred dvobojem z Latvijo odgovarjati na vprašanja o Kristapsu Porzingisu.

Glavno orožje Latvije na letošnjem EuroBasketu je 221 centimetrov visoki Kristaps Porzingis. 22-letni center ekipe New York Knicks je na drugi strani Atlantika že pravi zvezdnik in eden najbolj priljubljenih športnikov v "Velikem jabolku".

Slovenija EuroBasket 2017 Slo - Lat Šport Stavne hiše izbrale svojega favorita

Po njegovih stopinjah stopa štiri leta mlajši Luka Dončić. Novinarji so pred četrtfinalnim srečanjem z Latvijo mladega Slovenca pobarali o Porzingisu, član madridskega Reala je o tekmecu govoril z izbranimi besedami. "Porzingis je superzvezdnik in neverjeten igralec. O njem težko povem kaj takega, kar drugi še ne bi rekli. Na igrišču lahko dela vse kar hoče - meče z vsakega položaja, prodira, zabija ..."

"Proti Latviji se bo vse začelo in končalo z obrambo. Porzingisa bo zelo težko braniti."
Luka Dončić

Slovenija EuroBasket 2017 Trenutek resnice Šport Dragić: "Nam se to ne more zgoditi!"

Visoki Latvijec je bil na naboru NBA izbran leta 2015 kot četrti po vrsti, Dončiću pa, tudi zaradi zrelih predstav na evropskem prvenstvu, leta 2018 napovedujejo celo prestižno številko ena.

"Ne gledam veliko v prihodnost," je na tovrstne ocene odgovoril Dončić. "Srečen sem v Madridu in to je edino pomembno. Lepo je, kar ljudje govorijo, toda moram naporno delati, da dokažem, da sem lahko prvi izbor na NBA naboru," je dodal izjemni najstnik.

Slovenija EuroBasket 2017 Šesti poskus Šport Ena velika zmaga, štirje grenki spomini
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.